A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

СЕСІЯ ЖИДАЧІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 27.04.2023 17:41
Кількість переглядів: 171

Фото без опису

       27 квітня під головуванням Жидачівського міського голови Володимира Левка відбулося пленарне засідання 25-ї сесії Жидачівської міської ради, на якому депутати заслухали звіт про виконання  бюджету Жидачівської міської територіальної громади за І квартал 2023 року.

      Як інформувала депутатів начальник фінансового відділу міської ради Ірина Николин, до дохідної частини бюджету громади за січень-березень 2023 року надійшло 44 млн 464,6 тис. грн. До загального фонду бюджету громади надійшло 29 млн 776,9 тис. грн власних податкових та неподаткових надходжень, що становить 110 відсотків до плану звітного періоду. Бюджет перевиконано на 2 млн 704,4 тис. грн.

      Міський голова Володимир Левко під час обговорення звіту про виконання бюджету громади повідомив також про те, що на сьогодні, станом на 27 квітня 2023 року, виконання плану надходжень до бюджету громади за січень-квітень 2023 року складає 109,7 відсотків та наголосив на важливості забезпечення такої позитивної динаміки виконання бюджету за підсумками 5 місяців і першого півріччя 2023 року.

      Депутати підтримали одноголосно внесення змін до бюджету громади на 2023 рік, а саме: за рахунок  вільного залишку загального фонду бюджету додатково скерували кошти на потреби галузі освіти 370,2 тис. грн (220,2 тис. грн – на оплату послуг на проведення медоглядів працівників закладів освіти та 150 тис. грн – на капітальний ремонт покрівлі ЗДО «Дивосвіт»), 614,9 тис. грн – на благоустрій території перед хірургічним корпусом КНП «Жидачівська міська лікарня», 1 млн 100 тис. грн – на відшкодування різниці в тарифах МКП «Жидачівводоканал», 600 тис. грн – на капітальний ремонт доріг в сільських населених пунктах громади, 350 тис. грн – на виконання заходів Програми охорони та збереження культурної спадщини на території громади.   

      Затвердили програми: «Управління та ефективне використання майна комунальної власності Жидачівської міської територіальної громади на 2023 рік», охорони та збереження культурної спадщини на території громади на 2023-2025 роки, розроблення містобудівної документації на території Жидачівської МТГ на 2023 рік та внесли зміни до програм: фінансової підтримки вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги КНП «Жидачівська міська лікарня» на 2021-2023 роки та заходів із забезпечення оборони та безпеки країни.

       Розглянули також та прийняли рішення про перенесення пам’яток історії – братських могил радянських воїнів, розташованих у міському сквері на площі Свободи та на вул. А. Міцкевича в м. Жидачеві.

       Жваве обговорення викликав представлений відділом освіти перспективний план трансформації  закладів загальної середньої освіти Жидачівської міської територіальної громади до 2027 року, який після конструктивної дискусії був затверджений більшістю голосів. На його основі планується трансформація мережі закладів освіти громади в рамках здійснення реформування та реалізації програми «Нова українська школа». З 2027 року  планується створення багатопрофільного ліцею ІІІ ступеня на базі Жидачівського закладу загальної освіти №3 ім. О. Партицького, що дасть можливість учням 10-12 класів здобувати профільну середню освіту відповідно до профілів навчання.

      На сесії також розглянули ряд містобудівних питань, питання комунальної власності та 133 питання щодо регулювання земельних відносин.

Фото без опису

    

    

   

     

     

      

      

     

      

        

     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень