A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ГОДИНА РОЗДУМІВ "ВІДЛУННЯ ЧОРНОБИЛЬСЬКИХ ДЗВОНІВ"

Дата: 26.04.2023 16:25
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

      26 квітня у Жидачівській міській публічній бібліотеці, в рамках відзначення 37-х роковин Чорнобильської трагедії, відбувся змістовний захід - година роздумів «Відлуння чорнобильських дзвонів».

     Його учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв цієї трагедії та учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, яких вже немає серед нас. Представники учнівської молоді, яких зібралося чимало, із цікавістю слухали розповідь про причини та наслідки аварії на Чорнобильській АЕС, мали можливість переглянути фільм про подію, яка 37 років тому, 26 квітня 1986 року, сколихнула весь світ.

      Цікавим та пізнавальним за своєю актуальністю був перегляд фрагментів фільму відомої української журналістки і телеведучої Наталі Нагорної, яка сама та її рідні родом із українського Полісся, яке своїм чорним крилом огорнула Чорнобильська трагедія. Наталія Нагорна побувала у Чорнобильській зоні й після того, як звідти вибили російських окупантів та розповіла про те, що ці нелюди залишили після себе.

     Колективом міської публічної бібліотеки, учасниками народного театрального колективу «Живчик», вокальним ансамблем «Оберіг» Жидачівського міського Будинку культури «Удеч» було представлено тематичну художньо-мистецьку програму, яка своєю змістовністю й актуальністю торкнулася сердець і душ усіх присутніх, зворушила й наштовхнула на роздуми про долю України, її минуле й сучасний непростий період, коли триває повномасштабна російська агресія.

     Годину роздумів «Відлуння чорнобильських дзвонів» завершили спільною Молитвою: «За Україну, за мир і спокій» та спільним виконанням Духовного Гімну України «Боже Великий, Єдиний…».  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень