Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ВСЕСВІТНІЙ ТИЖДЕНЬ ВАКЦИНАЦІЇ

Дата: 24.04.2023 11:27
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

         Як інформує КНП "Жидачівська міська лікарня", з 24 по 30 квітня 2023 року в Україні стартує Всесвітній тиждень вакцинації. Навіщо? Щоб довести всім людям, які ще не вакциновані, чи вагаються: робити чи ні. Відомо, що завдяки вакцинації в світі щороку 5 млн. людей залишаються живими і здоровими.
         Інфекційним хворобам можна протистояти, якщо боротися. На війні для боротьби потрібна зброя, на війні з інфекційними хворобами потрібна вакцина. Що таке вакцина? Це частина збудника хвороби або інформація про нього. Після вакцинації, організм готується до захисту від цієї хвороби шляхом формування спеціальних білків-антитіл. Ці антитіла стоять на варті, і коли організм зустрічається зі справжнім збудником хвороби, вони першими вступають в боротьбу. У момент , коли утвориться пазл «мікроб-антитіло» , починають працювати механізми захисту людини від інфекційних хвороб.
        Чим більше розвинена економіка країни, тим від більшої кількості недуг вона захищає своє населення. Україна гарантує захист від 10 інфекцій: кашлюк, дифтерія, правець, поліомієліт, гемофільна інфекція, туберкульоз, вірусний гепатит «В», кір, краснуха, епідпаротит (свинка), а також від коронавірусної інфекції.
        Кількість необхідних доз вакцини і вік, коли вакцинуватись, регламентує Календар профілактичних щеплень. Якщо за Календарем не вдалося вакцинуватись – ніколи не пізно розпочати та надолужити втрачене. Для отримання щеплень зверніться до свого сімейного лікаря. В період війни ми повинні бути сильними та здоровими!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень