A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ЗАЯВА про визначення обсягу СЕО ДПТ в м. Жидачеві вул. Залізнична, 11 для нежитлової будівлі

Дата: 12.04.2023 14:51
Кількість переглядів: 123

ЗАЯВА
про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки

детального плану території в м. Жидачеві вул. Залізнична, 11 для реконструкції нежитлової будівлі

 

  1. Замовник СЕО: Жидачівська міська рада.
  2. Вид та основні цілі документа державного планування, його

зв’язок з іншими документами державного планування:  

Підставою для розроблення детального плану території в м. Жидачеві вул. Залізнична, 11 для реконструкції нежитлової будівлі є:

  • рішення Жидачівської міської ради від 17.11.2022 р. №1628 «Про надання дозволу на розроблення детального плану території в м. Жидачеві вул. Залізнична, 11.

Детальний план території визначає основні принципи і напрямки планувальної організації та функціонального призначення території, формування організації інженерно - транспортної інфраструктури, інженерної підготовки і благоустрою території проектування, захисту території від небезпечних природних і техногенних процесів, охорони навколишнього природного середовища, охорони та збереження нерухомих об'єктів культурної спадщини.

Детальний план території, розробляється з метою:

  • уточнення планувальної структури і функціонального призначення території та параметрів забудови земельної ділянки;
  • встановлення червоних ліній та ліній регулювання забудови;
  • визначення всіх планувальних обмежень використання території, згідно з державними будівельними та санітарно-гігієнічними нормами;
  • визначення параметрів забудови земельної ділянки.
  1. Те, якою мірою документ державного планування визначає умови

для реалізації видів діяльності або об’єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля (у тому числі щодо визначення місцезнаходження, розміру, потужності або розміщення ресурсів):  відповідно до умови для реалізації видів діяльності та об'єктів, які матимуть значний вплив на довкілля, визначаються Схемою планування території району та Генеральним планом м. Жидачева, відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності». Згідно зі ст. 24 ЗУ регулюється вибір, надання земельних ділянок та зміна функціонального призначення територій.

Детальним планом території передбачається визначення граничних параметрів земельної ділянки для реконструкції та обслуговування нежитлової будівлі на вул. Залізнична,11 в м.Жидачів і допустимого функціонального використання території в умовах існуючої ситуації.

Територія, на яку розробляється детальний план знаходиться в східній частині міста Жидачева в межах виробничо-складських територій.

Проектом передбачається реконструкція та обслуговування нежитлової будівлі в ув’язці з прилеглими будівлями існуючої виробничо-складської забудови, автомобільними проїздами і існуючим рельєфом.

  1. Розгляд ймовірних екологічних наслідків:

а) для довкілля, у тому числі для здоров’я населення

Негативного впливу під час планової діяльності на довкілля та здоров'я населення внаслідок реалізації рішень проекту ДПТ не очікується, оскільки викиди, скиди, утворення та поводження з небезпечними речовинами, а також збільшення рівня шуму, вібрації, іонізуючого випромінювання не передбачаються.

Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря будуть виключно в процесі будівництва (реконструкції) від автотранспорту та будівельної техніки, що цілком відповідає звичайним процесам будівництва.

Негативний вплив на кліматичні фактори, у тому числі зміна клімату та викиди парникових газів, є незначний, звичайний для міста. Внаслідок реалізації рішень проекту ДПТ додаткові викиди парникових газів очікуються виключно від автотранспорту та у звичайних для проведення будівельних робіт концентраціях.

б) для територій з природоохоронним статусом:

В межах проекту ДПТ та на прилеглих територіях об’єкти ПЗФ відсутні.

  1. Виправдані альтернативи, які необхідно розглянути, у тому числі якщо документ державного планування не буде затверджено:

Проектом детального плану території передбачається реконструкція нежитлової будівлі під бокс для технологічного огляду автомобілів.

В разі не затвердження ДПТ і відповідно заперечення нового будівництва виключається ефективне використання територій міста, відновлення об’єктів для здійснення підприємницької діяльності та створення умов для потенційних інвесторів.

  1. Дослідження, які необхідно провести, методи і критерії, що використовуватимуться під час стратегічної екологічної оцінки: не потребує додаткових досліджень.
  2. Заходи, які передбачається розглянути для запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків виконання документа державного планування: не передбачається.
  3. Пропозиції щодо структури та змісту звіту про стратегічну екологічну оцінку: відповідно до вимог Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».
  4. Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, та строки їх подання:

81700, Львівська обл., Стрийський р-н, м.Жидачів, вул. Шашкевича, 2, Жидачівська міська радател./факс. (03239) 31-151, e-mail: zhidachiv-miskrada.gov.ua. Відповідальна особа - начальник відділу архітектури та містобудування Людкевич Л.В.

 

Здійснення стратегічної екологічної оцінки забезпечує Жидачівська міська рада .

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки та проект документа державного планування оприлюднюються шляхом розміщення на офіційному веб-сайті замовника з метою одержання та врахування зауважень і пропозицій громадськості. 

Строк громадського обговорення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки встановлюється замовником і не може становити менш як 15 днів з дня її оприлюднення.

Органи з питань охорони навколишнього природнього середовища та з питань охорони здоров’я щодо проекту документа державного значення місцевого рівня надають у письмовій формі свої зауваження і пропозиції до заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки у строк, що не перевищує 15 днів з дня отримання такої заяви. За відсутності письмових зауважень і пропозицій протягом зазначеного строку замовник самостійно визначає обсяг досліджень та рівень деталізації інформації, що має бути включена до звіту про стратегічну екологічну оцінку.

Жидачівська міська рада забезпечує складання звіту про стратегічну екологічну оцінку після врахування зауважень і пропозицій, отриманих у процесі громадського обговорення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки та наданих органами, з питань охорони навколишнього природнього середовища та з питань охорони здоров’я.

Просимо надати зауваження та пропозиції.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень