A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

У СЕЛІ ЗАРІЧЧЯ ЖИДАЧІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ПРОЩАЛИСЯ ІЗ МОЛОДИМ ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ ІВАНОМ ЯВОРОВСЬКИМ

Дата: 05.04.2023 17:13
Кількість переглядів: 175

      5 квітня у с. Заріччя Жидачівської громади прощалися із 24-річним захисником України – мужнім воїном, бійцем 80-ї окремої десангтно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ Іваном Яворовським.

      Наш Герой загинув 1 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Ступочки Краматорського району Донецької області.     Він був мужнім воїном і патріотом, пішов боронити свою Батьківщину і нас вами. Спокійний, скромний, але відважний Герой добровольцем тихо зібрався на війну, обійнявши маму і сестер. Пішов за покликом, не міг бути осторонь і вдавати, що це не його війна, не чекав повістки, а став разом з батьком на захист України.

     Молодий український воїн щиро мріяв пришвидшити перемогу та незабаром повернутися додому… Та не судилося йому побачити поразку агресора, проте він зробив все що було в його силах, щоб наблизити нашу перемогу.

     4 квітня сотні людей зустрічали загиблого Героя у населених пунктах Львівщини. У рідному селі Заріччя на вулиці вийшли всі його мешканці, устелюючи квітами останню дорогу молодого українського воїна до рідного дому. Скорботний кортеж рухався біля чудового сільського храму, рідної школи Героя, спортивного майданчика, де юнак залюбки грав у футбол зі своїми друзями.

      Отець Михайло Микитчин, говорячи про високу ціну, яку платить український народ за свою Свободу, нагадав про те, що у період відродження Української державності майже у кожному населеному пункті Галичини виростали символічні могили борцям за волю України. Сьогодні на українській землі майже кожен день з’являються могили українських воїнів, які у важкій боротьбі захищають і визволяють рідну землю від російських окупантів.

      Прощання із мужнім захисником України Іваном Яворовським завершили почесною сальвою та спільним виконанням Гімну України.

       Дякуємо за чин Герою!

   Щирі співчуття матері захисника України – Анні Андріївні, батькові – Євгену Миколайовичу, сестрам – Христині, Мар’яні, Оксані та всім  рідним і близьким загиблого воїна.

       Вічна шана і пам’ять Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень