A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ДВА РОКИ ТОМУ ВІДДАВ ЖИТТЯ ЗА УКРАЇНУ ІГОР БАЙТАЛА

Дата: 03.04.2023 08:18
Кількість переглядів: 113

Фото без опису

        Захисник України народився 19 травня 1995 року в м. Жидачеві. В час війни – солдант 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону (10-а окрема гірсько-штурмова бригада ЗСУ). Навчався  у Жидачівському закладі загальної середньої освіти №2. Після закінчення 9 класу вступив на навчання у Жидачівський професійний ліцей. Після завершення навчання у 2014 році  здобув професію тракториста-механіка. З 2014 по 2018 рік  навчався у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Гжицького, на біолого-технологічному факультеті.

       У 2019 році був призваний на строкову військову службу. 27 жовтня 2020 року звільнений у запас. На військову службу  за контрактом призваний 5 січня 2021 року у військову частину А3029.

       Ігор Байтала проходив службу у 10-й окремій гірсько-штурмовій  бригаді Збройних Сил України. Служив у розвідувальному відділенні безпілотних авіаційних комплексів. Мужньо, сумлінно і чесно виконував свій військовий обов’язок.

       Боєць 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади зник ввечері 3 квітня 2021 року з позицій підрозділу в районі населеного пункту Шуми на Донеччині. Через три дні, 6 квітня 2021 року, російсько-окупаційні війська на КПВВ Марїнка передали тіло загиблого військовослужбовця.

       Ігор Байтала похований 10 квітня 2021 року на кладовищі  м. Жидачева. На фасаді його рідної школи №2 у місті Жидачеві відкрили меморіальну таблицю на вшанування пам’яті Героя.

       У захисника України залишилися батьки, брат та двоє сестер.

       Вічна память, шана і слава Герою!

         

   

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень