A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ЗАЯВА про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки детального плану території для реконструкції та обслуговування нежитлових будівель на вул. Вокзальна,1 та 5а в м. Жидачеві Стрийського району Львівської області

Дата: 28.03.2023 12:54
Кількість переглядів: 150

ЗАЯВА
про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки

детальногоплану територіїдля реконструкції та обслуговування нежитлових будівель на вул.Вокзальна,1 та 5а  в м.Жидачеві Стрийського району Львівської області

  1. Замовник СЕО: Жидачівська міська рада Стрийського району.
  2. Вид та основні цілі документа державного планування, його зв’язок з іншими документами державного планування:   детальний план території, розробляється ТзОВ «Карпати Арх-Проект» на підставі Рішення Жидачівської міської ради 22 сесії VIІI демократичного скликання від 17.11.2022 р. №1627 «Про надання дозволу  на розроблення детальногоплану території для реконструкції та обслуговування нежитлових будівель на вул.Вокзальна,1 та 5а  в м.Жидачеві». Дана містобудівна документація розробляється на підставі генерального плану м.Жидачева, розробленого ДП ДІПМ «Містопроект» у 1995році.

Детальний план території визначає основні принципи і напрямки планувальної організації та функціонального призначення території, формування організації інженерно - транспортної інфраструктури, інженерної підготовки і благоустрою території проектування, захисту території від небезпечних природних і техногенних процесів, охорони навколишнього природного середовища, охорони та збереження нерухомих об'єктів культурної спадщини.

Детальний план території, розробляється з метою:

  • уточнення планувальної структури і функціонального призначення території та параметрів забудови земельної ділянки;
  • встановлення червоних ліній та ліній регулювання забудови;
  • визначення всіх планувальних обмежень використання території, згідно з державними будівельними та санітарно-гігієнічними нормами;
  • визначення параметрів забудови земельної ділянки.
  1. Те, якою мірою документ державного планування визначає умови для реалізації видів діяльності або об’єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля (у тому числі щодо визначення місцезнаходження, розміру, потужності або розміщення ресурсів):  відповідно до умови для реалізації видів діяльності та об'єктів, які матимуть значний вплив на довкілля, визначаються Схемою планування території району та Генеральним планом м. Жидачева, відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності». Згідно зі ст. 24 ЗУ регулюється вибір, надання земельних ділянок та зміна функціонального призначення територій.

Детальним планом території передбачається визначення граничних параметрів земельної ділянки для реконструкції та обслуговування нежитлових будівель на вул.Вокзальна,1 та 5а  в м.Жидачеві і допустимого функціонального використання території в умовах існуючої ситуації.

Територія, на яку розробляється детальний план знаходиться в східній частині міста Жидачева в межах виробничо-складських територій.

Проектом передбачаєтьсяреконструкція та обслуговування нежитлових будівель, що знаходяться у приватній власності ТзОВ «Модерн ПАК»в ув’язці з прилеглими будівлями існуючої виробничої забудови, автомобільними проїздами і існуючим рельєфом.

  1. Ймовірні наслідки:

а) для довкілля, у тому числі для здоров’я населення: в ході здійснення СЕО мають бути оцінені ймовірні наслідки реалізації проекту ДПТ. Зокрема, мають бути оцінені наслідки для таких складових довкілля: атмосферне повітря, водні ресурси, грунти, наслідки для здоров’я населення;

б) для територій з природоохоронним статусом: в межах детального планування відсутні території з природоохоронним статусом;

в) транскордонні наслідки для довкілля, у тому числі для здоров’я населення: не спричинятимуть транскордонних наслідків на довкілля, у тому числі для здоров’я населення.

  1. Виправдані альтернативи, які необхідно розглянути, у тому числі якщо документ державного планування не буде затверджено: згідно генерального плану міста Жидачева.
  2. Дослідження, які необхідно провести, методи і критерії, що використовуватимуться під час стратегічної екологічної оцінки: не потребує додаткових досліджень.
  3. Заходи, які передбачається розглянути для запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків виконання документа державного планування: з метою поліпшення навколишнього природного середовища встановлюються санітарно-захисні зони від виробничих об’єктів, прибережно-захисні смуги від річок та каналів, охоронні зони від інженерних мереж та червоні лінії вулиць.
  4. Пропозиції щодо структури та змісту звіту про стратегічну екологічну оцінку: відповідно до вимог Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».
  5. Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, та строки їх подання:

81700, Львівська обл., Стрийський р-н, м.Жидачів, вул. Шашкевича, 2, Жидачівська міська радател./факс. (03239) 31-151, e-mail: meriya.zhydachiv@i.ua. Відповідальна особа - начальник відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Людкевич Л.В.

 

Здійснення стратегічної екологічної оцінки забезпечує Жидачівська міська рада .

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки та проект документа державного планування оприлюднюються шляхом розміщення на офіційному веб-сайті замовника з метою одержання та врахування зауважень і пропозицій громадськості. 

Строк громадського обговорення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки встановлюється замовником і не може становити менш як 15 днів з дня її оприлюднення.

Органи з питань охорони навколишнього природнього середовища та з питань охорони здоров’я щодо проекту документа державного значення місцевого рівня надають у письмовій формі свої зауваження і пропозиції до заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки у строк, що не перевищує 15 днів з дня отримання такої заяви. За відсутності письмових зауважень і пропозицій протягом зазначеного строку замовник самостійно визначає обсяг досліджень та рівень деталізації інформації, що має бути включена до звіту про стратегічну екологічну оцінку.

Жидачівська міська радазабезпечує складання звіту про стратегічну екологічну оцінку після врахування зауважень і пропозицій, отриманих у процесі громадського обговорення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки та наданих органами, з питань охорони навколишнього природнього середовища та з питань охорони здоров’я.

 

Просимо надати зауваження  та пропозиції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень