A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ЛІТЕРАТУРНА ВІТАЛЬНЯ "ПОЕЗІЯ - ЦЕ ЗАВЖДИ НЕПОВТОРНІСТЬ..."

Дата: 22.03.2023 09:39
Кількість переглядів: 110

Фото без опису

       21 березня у Жидачівській міській публічній бібліотеці, в рамках відзначення Всесвітнього дня поезії, пройшла літературна вітальня «Поезія – це завжди неповторність…». Захід обєднав  людей творчого обдарування, шанувальників музичного та поетичного мистецтва.

       Його розпочали із виступу хореографічного колективу Жидачівського міського Центру творчості для дітей та молоді «Барви Удеча» (керівник Лілія Устрицька). Учасники заходу також поринули у творчу скарбницю геніальної української поетеси Ліни Костенко, вірші якої нині актуальні, як ніколи й торкаються всіх аспектів людської долі та життя. Поринути і заглибитись у її поетичний світ  усі присутні мали змогу завдяки шанувальнику її творчості директору Жидачівського закладу загальної середньої освіти №3 ім. О. Партицького Василю Благому,  який також пише власні вірші.

       Справжньою насолодою було спілкування з Христиною Давидчак, поезія якої вже давно відома широкому загалу. Її виступи можна почути по місцевому радіомовленню, а вже у найближчі дні Христина Давидчак буде представляти наше місто і громаду на ІІІ Всеукраїнському літературно-музичному бранчі «Літературні зажинки».

     Всім відомо, що поезія нерозривно повязана з музикою. Музичний супровід впродовж заходу звучав у виконанні директора Жидачівської мистецької школи Володимира Кузишина.

       У літературній вітальні панувала доброзичлива атмосфера, позитивні емоції, які є так важливими у сьогоднішній тривожний час. Всі вслухались у поетичні рядки й розуміли, що вони написані мовою серця. Ці слова дихають теплом, щирістю, глибиною думки і великою любов’ю до рідної землі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

          

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень