A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

РІДНИМ ЗАГИБЛОГО ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ ВОЛОДИМИРА МИЦАНА ВРУЧИЛИ ОРДЕН "ЗА МУЖНІСТЬ"

Дата: 20.03.2023 16:30
Кількість переглядів: 123

Фото без опису

         Указом Президента України №498/2022 – «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», захисника України Володимира Мицана відзначено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

        20 березня у Жидачівській міській раді відбулася зустріч із рідними нашого Героя.

          Начальник відділення рекрутингу та комплектування відділення №1 м. Жидачів Стрийського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Руслан Марченко вручив нагороду дружині Володимира Мицана.

       Жидачівський міський голова Володимир Левко подарував рідним полеглого Героя Жидачівську Оранту – ікону Пресвятої Богородиці та згадав щирими й теплими словами захисника України Володимира Мацана, який мав золоті руки й зробив багато добрих справ. Прислужився Всевишньому, працюючи на спорудженні та оздобленні храму в с. Вільхівці. Перед війною перебував за кордоном, проте, одразу після початку повномасштабного вторгнення  повернувся 26 лютого 2022 року в Україну й пішов добровольцем захищати рідну землю.

         Володимир Мицан народився 10 серпня 1967 року  на Херсонщині, згодом сімя переїхала на Жидачівщину. Наш Герой навчався у школі с. Тейсарова, проходив службу в армії. З 1989 по 1996 рік займався підприємницькою діяльністю, з 1996 по 2022 рік працював будівельником в Україні та за кордоном.

           Захищаючи Україну, брав участь у важких боях за рідну землю на Донбасі. 24 червня 2022 року під час ворожого обстрілу загинув в районі с. Долина Краматорського району Донецької області. У загиблого Героя залишились: мама Ольга, дружина Віталіна, син Павло, невістка Христина, онучка Софійка. Похоронили захисника України 28 червня 2022 року  в с. Вільхівці Жидачівської громади.

             Вічна шана і слава Герою!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

      

  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень