A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ЗДІЙСНЮВАТИ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ В РАМКАХ ЧИННОГО ЗАКОНОДАВСТВА

Дата: 28.02.2023 11:45
Кількість переглядів: 139

Фото без опису

Легкий доступ до алкоголю – одна з причин поширення негативних проявів у середовищі неповнолітніх. Чим раніше людина починає вживати алкоголь, тим швидше відбувається руйнація її як особистості. Як наслідок, збільшується рівень злочинності в країні, знижується рівень здоров’я населення, працездатності, розвиваються психологічні і фізіологічні дефекти дитини й деградує суспільство загалом.

У період 2022-2023 рр.  адміністративною комісією при виконавчому комітеті Жидачівської міської ради  було розглянуто  шість протоколів складених відділенням  поліції №1 за частиною другою статті 156 Кодексу України про адміністративні порушення. Вказана стаття передбачає порушення працівником торгівлі або громадського харчування правил торгівлі, а саме: продаж неповнолітнім алкогольних напоїв чи тютюнових виробів та тягне за собою  відповідальність у вигляді штрафу від чотирьохсот до вісімсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 6 800 до 13 600 грн).

Зазначимо також, що Жидачівським районним судом розглянуто позов громадянки Р. до адміністративної комісії при виконавчому комітеті Жидачівської міської ради про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення в розмірі 6 800 грн та закриття справи про адміністративні правопорушення. За підсумками розгляду цієї справи суд дійшов висновку про належні та допустимі докази вчинення адміністративного порушення позивачкою та спростував твердження сторони позивачки про невмотивованість і необгрунтованість оскаржуваної постанови. Отже, було визнано, що адміністративна комісія діяла в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Тож позивачці, крім адміністративного штрафу, доведеться сплатити ще й судовий збір.

     Адміністративна комісія при виконавчому комітеті Жидачівської міської ради звертається до всіх суб’єктів господарювання у сфері торгівлі та громадського харчування й просить здійснювати свою діяльність в рамках чинного законодавства.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень