A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

СПІЛКУВАТИСЯ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ Й ВИХОВУВАТИ МОВНУ СТІЙКІСТЬ

Дата: 20.02.2023 09:35
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

       17 лютого мовознавець Феодосія Колесник розповіла працівникам Жидачівської міської ради, представникам Молодіжної ради, освітянам, працівникам установ громади про те, якою повинна бути мовна стійкість та мовна поведінка під час війни.

       За її словами, актуальність української мови в часи російсько-української війни зростає, тим більше, що зараз ми завершуємо справу кількох поколінь.

       Представниця ГО «Освітньо-європейський центр Феодосії Колесник» презентувала свій авторський мовний  курс та навчальний посібник «Говори українською, бо живеш на своїй землі», в якому автор розкриває сенс переходу на рідну мову, а також спростовує упередження про неї, які росія створювала протягом тривалого періоду.

       Учасники зустрічі мали можливість висловити свої думки, почути фахові відповіді на запитання, які стосуються функціонування української мови як державної в різних сферах суспільного життя.

       Перший заступник міського голови Ігор Процан подякував Феодосії Колесник за цікаву та корисну інформацію й висловив впевненість, що українська мова займатиме гідне місце у суспільному житті, адже це мова народу, який сьогодні відстоює свободу у європейському та світовому вимірі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

      

   

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень