A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

16 ЛЮТОГО - ДЕНЬ ЄДНАННЯ

Дата: 15.02.2023 15:42
Кількість переглядів: 257

Фото без опису

      14 лютого 2022 року Президентом України, на тлі загрози повномасштабної  російської агресії, було підписано Указ, яким 16 лютого 2022 року оголошено Днем єднання. Дата 16 лютого була обрана не випадково, адже саме у цей день, за розвідувальними даними західних країн, мало розпочатися повномасштабне вторгнення.

       У той час кремлівським режимом вже було запущено жорстокий  маховик війни, відкритим залишалося тільки питання конкретної дати і часу. Ним стало 24 лютого 2022 року.  Російські загарбники вже планували святкувати парадним маршем у столиці України свій «бліцкриг», але вони прорахувалися, недооцінивши силу та єдність українців, які ціною важких втрат, мужності та стійкості сил оборони України та всього українського народу, зуміли зупинити московську орду. Вже у перші місяці повномасштабної війни вдалося захистити Київ та звільнити від російських окупантів північні області України. У вересні 2022 року Збройні Сили України здійснили блискучу операцію із визволення Харківщини, згодом окупантів відкинули за Дніпро на Херсонщині.

      Попереду для нас усіх важкий шлях боротьби, який потребує, насамперед, єднання всього українського народу.  Ми об’єдналися у лютому 2022 року й так вже рік, у неймовірно складних умовах, українці демонструють всьому світові свою волелюбність і більшість демократичних країн світу об’єдналися й підтримують Україну в нелегкій боротьбі з ворогом. Ми проходимо через біль гірких втрат у боях за рідну землю. Ми не зазіхаємо на чуже, але й свого не віддамо.

     Дякую сотням представників Жидачівської громади, які мужньо захищають Україну. Пишаюся й тим, що вся наша громада, дорослі й навіть наші діти, з перших днів повномасштабної війни об’єдналися для надання підтримки нашим захисникам.

       Віримо, що разом, в єдності, ми пройдемо найважчі випробування й здобудемо Перемогу!

        Вічна слава полеглим Героям!

        Слава Україні!

 

Жидачівський міський голова                  Володимир ЛЕВКО

     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень