A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕБ ТА НС

Дата: 29.12.2022 08:29
Кількість переглядів: 143

Фото без опису

       28 грудня під головуванням Жидачівського міського голови Володимира Левка відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС, на якому  розглянули питання «Заходи щодо підготовки до роботи в умовах повної відмови енергосистеми України по Жидачівській МТГ».

      Засідання розпочали із вшанування хвилиною мовчання загиблого захисника України Володимира Стасюка та всіх полеглих наших Героїв.

      Міський голова проінформував про організацію роботи Пунктів Незламності та підготовку резервних пунктів обігріву в м. Жидачеві та в інших населених пунктах громади, акцентував увагу на важливості здійснення заходів з підготовки обєктів критичної інфраструктури громади, всіх установ, особливо установ соціальної сфери, старостинських округів до роботи в умовах повної відмови енергосистеми України по Жидачівській громаді. Це, насамперед, стосується міста Жидачева, в якому проживає близько 11 тисяч населення й значна частина - у багатоквартирних будинках.

       Керівники комунальних підприємств та установ доповіли про стан їх забезпечення автономним живленням. Йшлося, зокрема, про забезпечення підвозу та роздачі питної води по мікрорайонах міста, про утеплення підвальних приміщень багатоквартирних будинків, водопроводів питної води та мережі водовідведення, про розробку алгоритму дій в разі виникнення необхідності зливу теплоносія і води із систем теплопостачання з урахуванням температур зовнішнього повітря і часу, необхідного для відновлення постачання електричної енергії, про створення мобільних груп для здійснення евакуації населення, яке за віком і станом здоровя не здатне вжити заходів для збереження свого життя.

     Мова також йшла про здійснення інформаційно-розяснювальної роботи серед співвласників у багатоквартирних будинках щодо недопущення використання газобалонного обладнання у багатоквартирних будинках та безпечного використання пічного опалення в побуті. Старости старостинських округів доповіли про ситуацію в населених пунктах громади, увагу було зосереджено на  обговоренні питань з напрацювання алгоритму дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій з метою збереження життя і здоровя людей.

      За підсумками розгляду цього актуального питання  прийнято ряд важливих рішень, які стосуються, зокрема, забезпечення автономного живлення електроенергією обєктів критичної інфраструктури, організації роботи Пунктів Незламності та резервних пунктів обігріву, створення запасу пального, технічного обслуговування для роботи стаціонарного генератора для функціонування основних відділів міської лікарні, розгортання наявних та резервних систем звязку та оповіщення з використанням гучномовців та спеціальних транспортних засобів ДСНС, Національної поліції та інших служб й здійснення ряду інших заходів з підготовки до роботи в умовах повної відмови енергосистеми України.

    

     

       

    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень