A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕБ ТА НС

Дата: 16.12.2022 10:48
Кількість переглядів: 334

Фото без опису

       14 грудня під головуванням Жидачівського міського голови Володимира Левка на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС, яке відбулося за участі представника Центрального РЕМ ПрАТ «Львівобленерго» Ігоря Чорного, розглянули питання «Про стан подачі електроенергії для споживачів м. Жидачева та населених пунктів Жидачівської МТГ». Мова також йшла про ефективне використання генераторного обладнання на території громади.

       Радник міського голови Ярослав Гаврильчук розповів, що існуюча схема відключень споживачів по м. Жидачів має суттєві недоліки електропостачання в окремих мікрорайонах міста. Існує 3 групи відключення, проте у схемі передбачено забезпечення лікарні електроенергією, а тому у значній частині міста не проводиться відключення (а це орієнтовно 40% споживачів). До цієї категорії входять торговельні центри та житлові масиви. Така схема постачання викликає обурення та незадоволення мешканців міста.

       Заступник міського голови Микола Хомин, директор КНП «Жидачівська міська лікарня» Людмила Яремцьо, депутат Жидачівської міської ради Микола Шумельда, начальник Жидачівського відділення поліції Володимир Винницький, староста Зарічанського старостинського округу Іван Талама висловили свою позицію та думки мешканців громади про несправедливий розподіл відключення жителів міста та сіл громади, наголосивши на тому, що мешканці хочуть бути в однакових умовах щодо відключення електроенергії. Мова також йшла про необхідність збалансування графіків відключень.

       Представник Центрального РЕМ ПрАТ «Львівобленерго» Ігор Чорний повідомив про те, що ситуація з електропостачанням населених пунктів є складною. На Львівську область доведено ліміти споживання (600 МВт), тож не вистачає потужності для всіх споживачів. Обєкти критичної інфраструктури (лікарня, водоканал) заборонено відключати. Графіки відключень затверджує Львівська ОВА, але з погодженням із місцевою владою. Мережа м. Жидачева побудована так, що немає можливості відключати електропостачання по вулицях. Диспетчер у ручному режимі регулює електропостачання населених пунктів. Було також зазначено, що їхня служба не може технічно та фізично збалансувати відключення споживачів. Учасників засідання було повідомлено, що до керівництва Львівобленерго буде  доведено інформацію про те, що графік відключення складений некоректно й потребує зміни.

        Жидачівський міський голова Володимир Левко у своєму виступі на засіданні зазначив, що  у Жидачівській громаді  з розумінням сприймають заходи уряду та енергетичних служб України щодо відновлення системи електропостачання та економії електроенергії в цей особливий період воєнного стану. Проте, по м. Жидачеву складений некоректно перелік споживачів по групах, що привело до значних непорозумінь серед населення міста. Так до переліку споживачів, в яких світло вмикають по графіку входить 2499 споживачів (або 60,8%), а у решти споживачів - 1568 або 39,2% відключень не проводиться зовсім. До цієї категорії входить, як населення, так і торгові центри, магазини тощо. Не враховуються у графіку відключень потреби  АЗС, казначейської служби, поліції, суду банків (із банкоматами), операторів мобільного звязку та інших структур. Такий стан викликає нарікання та незадоволення серед мешканців міста. При підготовці графіків відключення не проводилось погодження з міською радою. Діючий графік відключень негативно впливає на роботу окремих підприємств, які припиняють свою діяльність. Не враховуються також пропозиції окремих підприємств щодо проведення діяльності у нічну зміну. Враховуючи ці обставини, діючий графік обовязкових відключень підлягає негайному внесенню змін та уточнень, - зазначив міський голова.

         За підсумками засідання комісії з питань ТЕБ та НС було вирішено:

     1. Виконавчому комітету Жидачівської міської ради:

    1.1. Відзначити, що встановлені службами ПрАТ «Львівобленерго» (або Центральним РЕМ) графіки відключень не відповідають вимогам Президента України, Кабінету Міністрів України, Львівської обласної військової адміністрації щодо справедливого режиму припинення подачі електроенергії групам споживачів, економії електроенергії. Викликають справедливі нарікання людей і їх скарги до виконкому міської ради, «Гарячі лінії», тощо.

   1.2. Звернутись до Центрального РЕМ ПрАТ «Львівобленерго» з рекомендацією невідкладно переглянути перелік груп і графіки відключень та забезпечити їх дотримання.

       На засіданні комісії з питань ТЕБ та НС також розглянуто питання про ефективне використання генераторного обладнання на території громади й прийнято рішення:

       Відділ економічного розвитку та інвестицій (Л. Шумельда), відділ комунального майна та житлово-комунального господарства (В. Сомик):

2.1. Звернутись до Львівської філії АТ Укртелекому (директор Андрухів Т.В.) щодо надання можливості підключення до стаціонарного генератора потужністю 48 кВт, на договірних умовах, для «Київстару» та роботи котельні по вул. Шашкевича, 2а.

2.2 Звернутись до субєктів господарської діяльності щодо надання вільних генераторних потужностей для потреб населення та соціальної сфери.

2.3. Звернутись до користувачів генераторного обладнання щодо дотримання правил техніки безпеки при користуванні генераторами.

Фото без опису

Фото без опису

        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень