A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ВІДЗНАЧЕННЯ 300-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ

Дата: 02.12.2022 16:24
Кількість переглядів: 107

Фото без опису

        3 грудня  Україна та світова спільнота відзначає 300-річчя  від дня народження видатного сина українського народу – філософа, богослова, поета, композитора, педагога Григорія Сковороди.

        Напередодні цієї важливої події, 2 грудня, у літературній вітальні Жидачівської міської публічної бібліотеки, в рамках відзначення 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди, відбулася урочиста академія «Наш перворозум – крокуємо за Сковородою».

        У підготовці та проведенні цього заходу брали участь не тільки представники колективу міської бібліотеки, а й освітяни, представники учнівської молоді та Молодіжної ради при Жидачівській міській раді, науковці, мешканці громади та наші співвітчизники із різних регіонів України, які, які знайшли прихисток від війни у нашій громаді.

        У літературній вітальні було багато молоді та представників старшого покоління і всі вони, затамувавши подих, черпали для себе багато нової й цікавої інформації про незбагненний та багатогранний талант і розум Григорія Сковороди, про його глибоку любов до української землі, про людину, в якої «совість – мов чистий кришталь», яка найбільше цінувала волю. Й ця риса властива кожному патріоту української землі.

       Російські окупанти цинічно обстріляли літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди неподалік Харкова, адже вони прагнуть знищити все українське, нашу багату культуру, наші національні цінності. Але вони не зможуть підірвати глибоке коріння українського народу, його силу духу і прагнення волі.

      Ми переможемо, виженемо ворогів із української землі, відновимо все зруйноване. Напередодні стало відомо про те, що  переможці цьогорічного Євробачення – український гурт «Калуш Оркестра» передав понад 300 000 гривень на відновлення літературно-меморіального музею Григорія Сковороди, знищеного ракетним ударом російських агресорів на Харківщині.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

     

     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень