Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

1 ГРУДНЯ - 31-РІЧНИЦЯ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОГО РЕФЕРЕНДУМУ ЩОДО ПРОГОЛОШЕННЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

Дата: 30.11.2022 16:19
Кількість переглядів: 130

Фото без опису

      1 грудня ми відзначаємо 31-у річницю загальнонаціонального референдуму щодо проголошення Незалежності України.   Всеукраїнський референдум 1991 року — загальнонаціональний референдум на території колишньої УРСР щодо проголошення Незалежності України відбувся 1 грудня 1991 року.

      На референдум було винесено одне питання: «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?». Текст Акту, ухвалений Верховною Радою України  24 серпня 1991 року, було наведено у виборчому бюлетені.

      Громадяни України висловились на підтримку Незалежності. У референдумі взяли участь 31 891 742 особи — 84,18 % населення України, з них - 28 804 071 особа (90,32 %) проголосували «За».

     Наші краяни активно підтримали відновлення Української державності, яка своїм корінням сягає у тисячоліття. У більшості населених пунктів Жидачівської міської територіальної громади Акт проголошення Незалежності України підтримали  100 відсотків виборців. Того морозного дня, 1 грудня 1991 року, після завершення голосування у багатьох населених пунктах  організували зворушливі Народні Віча. Люди молилися за Україну та із сльозами радості на очах вітали один одного.

      З нагоди  відзначення 31-ї річниці загальнонаціонального референдуму щодо проголошення Незалежності України  щиро бажаю мешканцям Жидачівської громади та всім нашим співвітчизникам мирного неба над українською землею, віри в нашу перемогу та щасливе майбутнє України.

 

Жидачівський міський голова      Володимир ЛЕВКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень