A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

МОЛИТВОЮ ТА СЛОВАМИ ПРАВДИ ПРО ГОЛОДОМОР

Дата: 25.11.2022 10:48
Кількість переглядів: 110

Фото без опису

      Голодомор - це геноцид української нації, вчинений в 1932-1933 роках. Він був скоєний керівництвом Радянського Союзу, щоб упокорити українців, остаточно ліквідувати український спротив режиму та спроби побудови самостійної, незалежної від Москви Української Держави.

        У 2006 році Законом України "Про Голодомор 1932-1933 років в Україні" Голодомор визнано геноцидом українського народу. У 2010 році постановою Апеляційного суду міста Києва доведено геноцидний характер Голодомору, намір Сталіна, Молотова, Кагановича, Постишева, Чубаря, Хатаєвича, Косіора знищити частину української нації. У 1932-1933 роках було вбито понад 7 мільйонів осіб на території УРСР та 3 мільйони українців поза її межами, в регіонах, які історично були заселені українцями: Кубань, Північний Кавказ, Нижнє Поволжя та в Казахстані.

      На вшанування пам'яті жертв Голодомору 26 листопада, о 16 год., розпочнеться Всеукраїнська акція "Запалімо свічку пам'яті".

        26 листопада, о 16 год., у м. Жидачеві, на літній сцені МБК "Удеч" відбудеться вечір-реквієм «Чи знаєте ви, як пахне життя». День пам'яті жертв Голодомору вшанують спільною Молитвою та словами правди про цю важку сторінку нашої історії.

       Тож запрошуємо мешканців Жидачівської громади долучитися до вшанування пам'яті мільйонів наших співвітчизників - жертв геноциду української нації, вчиненого у 1932-1933 роках окупаційним радянським режимом.

      Голодомор... Страшне слово, важка сторінка нашої історії. Окупанти завжди говорять: «Можемо повторити…». Тримаймо стрій, ми вистоїмо у важкій боротьбі з ворогом. Перемога буде за нами!

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень