A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ФК "АВАНГАРД" ГІДНО ВИСТУПИВ У ЧЕМПІОНАТІ ЛЬВІВЩИНИ-2022"

Дата: 16.11.2022 13:54
Кількість переглядів: 145

Фото без опису

       Футбольний клуб «Авангард»  (Жидачів) в такий непростий для країни час брав участь у 1-ій лізі чемпіонату Львівщини-2022  з футболу,  який у цьому році, в умовах воєнного стану, розпочався вже у літній період.

      Тренер ФК «Авангард» Володимир Сапуга та президент клубу Олег Карпінський розповідають про те, до цього наші спортсмени і керівництво клубу не стояли осторонь важливих подій  й взяли участь чотирьох благодійних футбольних турнірах на підтримку Збройних Сил України.

      Керівництво клубу та футболісти ФК «Авангард» перші відгукнулися на запрошення Ходорівської громади й взяли участь у благодійному турнірі памяті наших захисників - братів Вишиваних із села Дуліби, які загинули в перші дні війни. Після цього - долучилися до збору коштів на автомобіль для наших захисників під час проведення благодійного турніру в м. Миколаєві.

      Після всіх цих подій, за підтримки керівництва Жидачівської громади, у м. Жидачеві, на стадіоні «Авангард», було  організовано та проведено два благодійних футбольних турніри на підтримку наших захисників за участю команд майстрів України та провідних команд прем’єр-ліги Львівської області. До нашого міста завітали команди: ФК «Карпати», ФК «Рух»U-19, ФК «Прикарпаття» (м. Івано-Франківськ), Футбольна школа Олімпійського резерву (м. Київ), ФК «Скала»( м. Стрий), ФК «Миколаїв».

   Коли в Україні було дозволено проводити спортивні змагання, порадившись  керівництвом громади та врахувавши  умови безпеки, було прийнято рішення про участь команди «Авангард» у 1-ій лізі першості Львівщини з футболу.

       В сезоні 2022 року в 1-ій лізі чемпіонату Львівщини брало участь 12 команд. Наша команда  гідно виступила в цих змаганнях, посівши 5-ту сходинку в турнірній таблиці, підтвердивши статус команди, яка базується на вихованцях Жидачівської ДЮСШ та вихідцях із Жидачівської громади.

      Нас дуже тішить те, що вихованець Жидачівської школи футболу Тарас Качараба  гідно захищає честь  Національної збірної України з футболу.  Марян Фарина та Марян Бац грають у складі юніорської збірної України з футболу. У   командах прем’єр-ліги України виступають: Руніч Василь - ФК «Рух» м. Львів, Русин Ростислав - ФК «Металіст1925», Федорів Віталій - ФК «Металіст»,  Фарина Марян - ФК «Шахтар».

      В першій лізі України з футболу виступають: Векляк Богдан – ФК «Металург», Демків Станіслав - ФК «Прикарпаття».    

     Дякуємо ЗСУ за можливість участі в футбольному сезоні-2022!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень