A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ДОБРОВОЛЬЧІ ФОРМУВАННЯ РЕФОРМУЮТЬСЯ

Дата: 16.11.2022 09:35
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

      У Жидачівській територіальній громаді вже з перших днів російсько-української війни, відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву», розпочався запис до добровольчого формування «Удеч» Жидачівської територіальної громади.

     За перший тиждень російського нападу до лав формування записалось понад 600 добровольців. За одноголосної підтримки командиром добровольчого формування був призначений Матвіїв Тарас Григорович.

    Ще перебуваючи у статусі кандидатів у члени добровольчого формування, розпочалася активна діяльність багатьох добровольців на влаштованих блокпостах, нічних чергуваннях, у спільних патрулюваннях в усіх населених пунктах територіальної громади. А ще окремі хлопці займались військовим вишколом, польовими стрільбами із стрілецької зброї, вивченням основ надання першої медичної допомоги та набуттям інших військових навиків.   

    Діяльність добровольчого формування вимагала належного фінансового та матеріального ресурсу. І тільки завдяки посильним пожертвам мешканців нашої громади було зібрано  достатньо коштів.

      Заслуговує щирої подяки за надання значної суми  коштів  (в розмірі 200 тис. грн.) для потреб добровольців голова  правління Жидачівської райспоживспілки Роман Бурій та весь колектив споживчої спілки. За нашою інформацією, всі кошти використано за призначенням (закупівля пального, внески для потреб ЗСУ, харчування під час чергувань та інші потреби).

     У звязку з прийняттям рішення військовим керівництвом держави, розпочалось реформування добровольчих формувань та зміна їх управління. При цьому, основною ланкою стають добровольчі формування на районному рівні.

       Від імені Жидачівської міської ради хочу висловити подяку, тепер уже колишньому,  командиру добровольчого формування Жидачівської територіальної громади Тарасу Матвіїву, колишнім членам штабу формування: Олегу Карпінському, Йосипу Сенюрі, Тарасу Павловському, Андрію Пирогу, Назару Слюзару,  Назару Ковалю,  Роману Пахолківу – за активну громадянську позицію, плідну діяльність на благо Жидачівської громади.

Жидачівський міський голова      Володимир ЛЕВКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень