A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ВІДКРИТТЯ АМБУЛАТОРІЇ ЗАГАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ СІМЕЙНОЇ МЕДИЦИНИ У СЕЛІ ВІЛЬХІВЦЯХ

Дата: 28.10.2022 08:49
Кількість переглядів: 382

        27 жовтня у с. Вільхівцях Жидачівської громади відбулася важлива подія – урочисте відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Це дійсно важлива подія, адже, як зазначила директор КНП «Жидачівська міська лікарня» Людмила Яремцьо, створено можливості для отримання якісних медичних послуг в комфортних умовах для 3-х тисяч мешканців сіл Вільховецького старостинського округу Жидачівської громади.

       Урочисте відкриття амбулаторії розпочали спільним виконанням Гімну України. Захід відбувся за участі керівництва Львівської ОВА, Стрийської РВА, Жидачівської громади, представників духовенства, ЗМІ та мешканців населених пунктів громади.

       Із вітальним словом виступили: начальник Львівської ОВА Максим Козицький, Жидачівський міський голова Володимир Левко, директор КНП «Жидачівська міська лікарня» Людмила Яремцьо.

        Жидачівський міський голова Володимир Левко у своєму виступі акцентував увагу на необхідності в сьогоднішніх непростих умовах воєнного стану крок за кроком вирішувати соціальні питання, які є важливими для мешканців населених пунктів громади, зокрема, Вільховецького старостинського округу, де вже у найближчий час у с. Тейсарові завершать роботи із спорудження ФАПу, реалізацію енергоощадних проєктів у Тейсарівській та Волице-Гніздичівській гімназіях.

       Учасники урочистостей хвилиною мовчання вшанували память загиблих захисників України.

        Відкриття амбулаторії сімейної медицини у такий непростий для України час є свідченням злагодженої роботи місцевої та обласної влади, гідним результатом підвищення медико-соціального забезпечення мешканців села. Учасники урочистостей подякували усім, зробив внесок у цю важливу спільну справу.

        Право розрізати стрічку на честь відкриття Вільховецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини було надано: начальнику Львівської ОВА Максиму Козицькому, очільнику Жидачівської громади Володимиру Левку та директору КНП «Жидачівська міська лікарня» Людмилі Яремцьо.

       До вітального слова та освячення амбулаторії було запрошено представників духовенства. Урочистості завершили спільним виконанням «Многая Літа!». Усі присутні мали можливість відвідати амбулаторію та ознайомитися з умовами, які тут створено для надання медичних послуг.

     У приміщенні амбулаторії є реєстратура, хол, зона очікування, кімната для нарад, кабінети лікарів, стерилізаційна сестринська, кімната для персоналу, кімната для зберігання медичних матеріалів та інші. Передбачена житлова площа для двох лікарів. Будівництво амбулаторії розпочали у 2018 році, закінчили – цьогоріч. Витратили на це понад 10 мільйонів гривень. Проєкт реалізували в межах державної програми «Доступна медицина» коштом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та за рахунок співфінансування з місцевого бюджету. У медичному закладі запрацюють три сімейні лікарі.

            

    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень