A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ДОПОВІДНА ЗАПИСКА про результати громадського обговорення Генерального плану с.Іванівці та Звіту про його стратегічну екологічну оцінку

Дата: 10.10.2022 08:26
Кількість переглядів: 200

ЖИДАЧІВСЬКОМУ МІСЬКОМУ ГОЛОВІ

Володимиру ЛЕВКУ

ДОПОВІДНА ЗАПИСКА

про результати громадського обговорення

Генерального плану с.Іванівці Стрийського району Львівської області (надалі - містобудівна документація ) та Звіту про його стратегічну екологічну оцінку

 Відповідно до статтей 19, 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»,  Постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 року №555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», Положення про порядок проведення на території Жидачівської міської територіальної громади громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проєктів містобудівної документації, затвердженого рішенням Жидачівської міської ради від 25.03.2021 р. № 211, на виконання розпорядження міського розпорядження міського голови від 17.01.2022 р. № 2-АГ) «Про призначення особи, яка забезпечує у Жидачівській міській раді роботу з розгляду пропозицій громадськості під час розроблення містобудівної документації – генеральних планів, детальних планів територій на території Жидачівської міської територіальної громади у 2022 році» доводжу до Вашого відома інформацію про результати громадського обговорення та консультацій до генерального плану с.Іванівці, Стрийського району Львівської області.

Генеральний план села Іванівців є містобудівною документацією місцевого рівня, яка призначена для обґрунтування довгострокової стратегії планування, забудови та іншого використання території, на якій реалізуються повноваження Жидачівської міської територіальної громади.

Генеральний план визначає основні принципи і напрямки планувальної організації та функціонального призначення території, формування системи громадського обслуговування населення, організації інженерно-транспортної інфраструктури, інженерної підготовки і благоустрою, захисту території від небезпечних природних і техногенних процесів, охорони навколишнього природного середовища, охорони та збереження нерухомих об'єктів культурної спадщини та пам'яток археології, традиційного характеру середовища історичних населених пунктів.

Генеральним планом села Іванівці вирішуються наступні питання:

-   обґрунтування   майбутніх потреб і   визначення   переважних напрямів використання територій;

-   урахування державних, громадських і   приватних інтересів під час планування, забудови та іншого використання територій з дотриманням вимог містобудівного, санітарного, екологічного, природоохоронного, протипожежного та іншого законодавства;

-   обґрунтування та визначення територій для містобудівних потреб;

-   забезпечення раціонального розселення та визначення напрямів сталого розвитку населеного пункту;

-   визначення територій, що мають особливу екологічну, рекреаційно-оздоровчу,  наукову, естетичну,  історико-культурну цінність, встановлення передбачених законодавством обмежень на їх планування, забудову та інше використання;

-   розроблення   містобудівних   заходів   щодо   охорони   довкілля   та раціонального використання природних ресурсів;

-   розроблення заходів щодо пожежної та техногенної безпеки.

З наведених питань, окрім генерального плану населеного пункту виконується проект «Інженерно-технічні заходи цивільного захисту на мирний час.

           

 

 

                Генеральний план розроблений на виконання рішення Вільховецької сільської ради від 27.01.2016 р. № 96 «Про розроблення (оновлення) генерального плану с.Іванівці»

            Замовник ДПТ: виконавчий комітет Вільховецької сільської ради, правонаступник виконавчий комітет Жидачівської міської ради.

Розробник ДПТ: ТзОВ «Карпати Арх-Проект» .

            Відповідно до Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» з метою одержання та врахування зауважень та пропозицій громадськості розміщено повідомлення про оприлюднення Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки генерального плану села Іванівці Стрийського району Львівської області в часописі «Новий час» № 31 від 18.08.2022 р. , в газеті «Громада» від 18.08.2022 р. та на офіційному сайті Жидачівської міської ради. Рекомендації щодо визначення обсягу СЕО у проекті генерального плану с. Іванівці враховано відповідно до листа департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА від17.08.2022 №31-4904/0/2-22. Зауваження та пропозицій громадськості щодо визначення обсягу СЕО у Жидачівську міську раду не надходили.

            Повідомлення про оприлюднення і початок розгляду та врахування пропозицій громадськості у проєкті містобудівної документації: генерального плану с.Іванівці, Стрийського району Львівської області та Звіту про його стратегічну екологічну оцінку (надалі - СЕО) розміщено на офіційному сайті Жидачівської міської ради та в часописі «Новий час» № 33 від 01.09.2022 р в газеті «Громада» від 01.09.2022 р (копії підтверджуючих документів щодо оприлюднення додаються).

  Розроблений проект містобудівної документації згідно Закону України  «Про стратегічну екологічну оцінку» є проєктом документу державного планування місцевого рівня. Генеральний план та Звіт про стратегічну екологічну оцінку в електронному вигляді, копії оголошень в засобах масової інформації та повідомлення про оприлюднення цих документів надіслані в департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА та департамент охорони здоров’я  ( листи Жидачівської ради від 30.08.2022 за вих..№ 07-24/ 1439 та № 07-24/ 1440) .

Станом на 30.09.2022р. включно ( закінчення терміну подачі пропозицій і зауважень, про що вказано в повідомленні про оприлюднення генерального плану с.Іванівці) пропозиції та зауваження від громадськості до генплану с.Іванівці та Звіту про СЕО у Жидачівську міську раду не надходили, а також не надходили результати  щодо розгляду містобудівної документації з департаменту екології та природніх ресурсів та департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

 Громадські слухання щодо врахування громадських інтересів вважаються такими, що відбулися.

Слід зазначити про те, що громадські слухання щодо розгляду та обговорення генерального плану села Іванівці відбулися  в приміщенні Народного дому села Іванівці 12 листопада 2020 року, рішенням Вільховецької сільської ради від 12.11.2020 року №15 затверджено протокол громадських слухань.

За відсутності письмових зауважень і пропозицій громадськості та органів виконавчої влади у сфері охорони здоров’я та охорони навколишнього середовища протягом зазначеного терміну пропоную розглянути генеральний план с. Іванівці на засіданні виконавчого комітету міської ради, а після погодження подати на затвердження  Жидачівській міській раді.

 

Особа, яка забезпечує в Жидачівській міській раді

роботу з розгляду пропозицій громадськості

під час розроблення проекту ДПТ, начальник відділу

містобудування, архітектури та земельних відносин

                                                                                                                                      Л.В.Людкевич

 

03 жовтня 2022 року


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень