A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ДО УВАГИ АГРОВИРОБНИКІВ! ТРИВАЄ ПРИЙОМ ЗАЯВОК НА ДОПОМОГУ ВІД ЄС ЧЕРЕЗ АГРАРНИЙ РЕЄСТР

Дата: 26.09.2022 15:29
Кількість переглядів: 460

        Відділ економічного розвитку та інвестицій повідомляє, що сільськогосподарські виробники громади можуть отримати безповоротну фінансову допомогу  зареєструвавшись  у Державному аграрному реєстрі (ДАР). За умовами нової програми допомоги малим агровиробникам, скористатись цією допомогою можуть  юридичні особи, фізичні особи, а також фізичні особи-підприємці, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або отримують від 3 до 100 корів. Прийом заявок триває до 15 листопада.

       Надаємо важливі поради щодо роботи в електронній системі ДАР :

Перед подачею заявки в ДАР на одержання субсидії необхідно заповнити інформацію, особливо для фізичних осіб, про місце реєстрації (якщо інформація автоматично не підтягнулася в ДАР). Місце реєстрації прописувати в розділі «Адреса листування».

Також важливо внести інформацію про паспортні дані!

Банківські реквізити необхідно вказувати тієї особи, яка подає заявку. Для прикладу: якщо це фізична особа, то рахунок має бути відкритий на фізичну особу (не на ФОП чи юридичну особу) і навпаки. Це також стосується при авторизації в системі ДАР, використовуючи кваліфікований електронний підпис чи Bank-ID. Не допускається авторизуватися через КЕП (Bank-ID) ФОП, а при подачі заявки вказувати банківські реквізити, відкриті на фізичну особу чи навпаки.

При подачі заявки Унікальний номер запису в Єдиному демографічному реєстрі (за наявності) зазначають ті, в кого паспорт громадянина України у вигляді ІД-картки. При старому зразку паспорта у формі книжечки у комірці прописується слово– «відсутній».

Перевіряйте чи коректно відображається інформація про корів відповідно до Реєстру тварин та відомостей про земельні ділянки відповідно до Державного реєстру прав та Державного земельного кадастру.

Сума дотації розраховується тільки на землі та корів відповідно до вищезазначених реєстрів.

Обов’язково заповнюйте дані про площі посівів сільськогосподарських культур та насаджень плодово-ягідних культур, хмелю і винограду у розділі «Діяльність та активності».

Землі, які фактично не обробляються або які не відображаються в реєстрі, але вносяться в ручну, не підпадають під дію програми.

Після оброблення заявки сільськогосподарського виробника/громадянина працівниками відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств, особі-заявнику прийде повідомлення у особистий кабінет в ДАР. Тому рекомендуємо періодично заходити та моніторити особистий кабінет, щоб мати змогу за потреби оновити інформацію по заявці або доопрацювати її.

Для отримання допомоги після затвердження Мінагрополітики реєстру отримувачів, сільськогосподарський виробник/громадянин повинен підписати договір, який з’явиться в особистому кабінеті ДАР. Без підписаного договору, заявник не отримає бюджетну субсидію/дотацію.

Приклад розрахунку дотації на землю:

Всього: 5 ділянок. Загальна площа: 76,98 га

Землі сільськогосподарського призначення, загальна площа: 76,98 Га. Загальна площа у користуванні: 50,98 Га.

50,98*3100=158038,00

 

     До слова, вже троє агровиробників нашої громади вже зареєстрували свої заявки у Державному аграрному реєстрі.

        За додатковою  інформацію щодо реєстрації та подання заявок у ДАР просимо звертатись у каб.№307 Жидачівської міської ради (відділ економічного розвитку та інвестицій), або до Контакт-центру: 044 339 92 15, support@dar.gov.ua , до Львівського відділення Укрдержфонду – 0677818287.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень