Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ЖИДАЧЕВУ - 858

Дата: 19.09.2022 13:55
Кількість переглядів: 360

Фото без опису

     18 вересня Жидачів святкував 858 річницю першої письмової згадки про місто. В храмах міста відбулися святочні літургії. На площі біля Жидачівської міської публічної бібліотеки проходив благодійний ярмарок «Приготуй своє – смакуй наше». Місцеві господині та господині з числа внутрішньо переміщених осіб приготували страви за особливими рецептами з урахуванням етно-особливостей своїх регіонів. У міському Будинку культури «Удеч» презентували фотовиставку та виставку робіт з підручних матеріалів, в якій взяли участь вихованці міського Центру творчості, шкіл та дошкільних установ міста.

      Жидачівський міський голова Володимир Левко під час урочистостей з нагоди відзначення Дня міста Жидачева, які відбулися у міському Будинку культури «Удеч», привітав із святом мешканців Жидачева і громади та наших співвітчизників із різних регіонів України, які знайшли прихисток від війни у Жидачівській громаді й подякував воїнам, які захищають нашу Свободу. Память полеглих захисників учасники урочистостей вшанували хвилиною мовчання. Міський голова також вручив грамоти та грошові винагороди випускникам шкіл міста, які за підсумками  національного мультипредметного тесту ЗНО-2022 отримали 200, 400 і 600 балів. Присутні на урочистостях мали прекрасну можливість насолодитися змістовною концертною програмою, в якій взяли участь художні колективи та наша талановита молодь, яка нещодавно презентувала на загальнонаціональних телеканалах музично-хореографічну композицію «Україна понад усе!».

      В музеї мистецтва та історії Жидачівщини відбувся вечір авторської поезії про Жидачів, який засвідчив, що наше місто багате не тільки своєю історією, традиціями і звичаями, сучасними досягненнями, а й має талановитих людей. Наше місто полюбили й мешканці з різних регіонів України, які у час війни знайшли тут свій прихисток. Свою любов до нашого міста і краю вони викладають у поетичних рядках.

       По завершенню вечора поезії було також організовано екскурсію музеєм. Тож учасники заходу дізналися багато цікавого про історію нашого міста, яке єднає громаду історичними коренями, оптимізмом і вірою у гідне майбутнє.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень