A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ДЕЛЕГАЦІЯ ЖИДАЧІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ВІДЗНАЧЕННІ 760-Ї РІЧНИЦІ М. ЧЕЛЯДЗЬ

Дата: 13.09.2022 12:50
Кількість переглядів: 310

Фото без опису

       Делегація Жидачівської громади на чолі з міським головою Володимиром Левком на запрошення наших польських друзів взяла участь у відзначенні 760-ї річниці м. Челядзь.

       Відбулася зустріч із керівництвом м. Челядзь та представниками делегацій наших латвійських та французьких партнерів, які в цей непростий для нашої країни час надають підтримку Жидачівській громаді та Україні. Йшлося про розвиток подальшої співпраці, про надання підтримки, про шляхи залучення Жидачівської громади та участі в реалізації перспективних міжнародних проєктів. Жидачівський міський голова Володимир Левко подякував нашим польським, латвійським і французьким друзям за надання гуманітарної підтримки та розповів про її використання для підтримки внутрішньо переміщених осіб, наших захисників та для створення можливостей для ефективних дій в умовах надзвичайних ситуацій. Представники французької делегації повідомили про формування чергової партії гуманітарної підтримки, яку буде відправлено в Україну. На знак вдячності за підтримку громади і України нашим партнерам було подаровано українські вишиванки.

      Представники делегації громади ознайомилися із умовами та досвідом роботи владних структур м. Челядзь. Зацікавив досвід наших польських друзів із реформування медичної сфери. Під час відвідання лікарні у м. Челядзь Жидачівський міський голова Володимир Левко спілкувався із українським воїном, який проходить тут лікування після отриманих поранень. Кваліфіковану медичну допомогу у цій лікарні польські і канадські медики планують надати кільком десяткам наших бійців.

    Делегація Жидачівської громади разом із нашими польськими, латвійськими та французькими друзями посадила дерево солідарності з Україною у парку м. Челядзі. Відбулося також ознайомилася із виробничою діяльністю місцевого водоканалу, із музейним комплексом та громадським простором, який створили у м. Челядзь на базі колишніх підприємств вугільної промисловості.

       Відзначення 760-ї річниці м. Челядзі тривало 4 дні, однак зважаючи на сьогоднішню ситуацію в нашій країні, представники делегації Жидачівської громади обмежилися перебуванням у Челядзі тільки протягом двох днів. Слід також зауважити, що на поїздку бюджетні кошти не витрачались.

     Виступаючи на урочистостях з нагоди відзначення Дня м. Челядзі, Жидачівський міський голова Володимир Левко зазначив, що український народ знає ціну свободи й хоче жити у співдружності вільних європейських народів. Розповів про те, як зворушливо наші міста і села зустрічають загиблих Героїв, які своїм життям платять за свободу не тільки України, а й Європи та світу. Міський голова подарував м. Челядзі Жидачівську Оранту – чудотворну ікону Матері Божої й побажав, щоб Свята Покровителька оберігала наші народи і країни від підступних ворожих сил й висловив впевненість, що Україна переможе, відродиться й зміцніє у співдружності вільних європейських народів.

      Перебування делегації громади у Челядзі відбулося у щирій і теплій атмосфері, яка ще раз засвідчила про солідарність та підтримку нашої країни. Чимало речей, зокрема, які стосуються залучення громади до участі в європейських програмах і проєктах та досвід наших польських, латвійських та французьких партнерів буде враховано у подальшій роботі з соціально-економічного розвитку Жидачівської громади.

       Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень