A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

16 ЛИПНЯ 1990 РОКУ БУЛО ПРИЙНЯТО ДЕКЛАРАЦІЮ ПРО ДЕРЖАВНИЙ СУВЕРЕНІТЕТ УКРАЇНИ

Дата: 15.07.2022 11:49
Кількість переглядів: 313

Фото без опису

         Прийняття 16 липня 1990 року Верховною Радою УРСР Декларації про державний суверенітет України стало першим кроком до відновлення історичної справедливості та відродження Української державності. Право української нації на самовизначення, захист і охорона національної державності українського народу - лягли в основу Декларації про державний суверенітет України.

        Декларація була не просто "заявою про наміри". На відміну від декларіцій інших союзних республік, вона представляла план дій з розбудови незалежної держави. Не дивлячись на зусилля радянського центру, які були спрямовані на те, щоб не дати реалізувати положення Декларації, саме боротьба за їх реалізацію врешті призвела до прийняття Акту проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року.

       Сьогодні, в умовах російської агресії, український народ веде боротьбу за свою Свободу, за державний суверенітет і територіальну цілісність нашої країни. Ми відстоюємо своє право на життя у вільній країні. Наша боротьба справедлива, за нами правда і ми здобудемо Перемогу в цій важкій боротьбі за рідну землю.

      Вічна слава Героям, які віддали своє життя за нашу Свободу!

       Слава Україні!

Жидачівський міський голова              Володимир ЛЕВКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень