A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ОЗЕРУ "ПРОМІНЬ" БУТИ!

Дата: 14.07.2022 15:52
Кількість переглядів: 571

Фото без опису

      "Цьогорічна аномально жарка і посушлива погода створила передумови екологічного лиха, пов'язаного з існуванням озера "Промінь" у м. Жидачеві" - наголосив міський голова В. Левко на спеціально зібраній з цього питання нараді.

     Озеро "Промінь" є спеціально створена штучна водойма для технологічних потреб ПАТ "Жидачівський ЦПК". Саме сюди, через спеціально збудований  водогін, підприємство скидало технічну воду, яку використовували для охолодження турбін на ТЕЦ Жидачівського ЦПК.

     Після зупинення ТЕЦ споживання технічної води комбінатом скоротилося на 90%, тож відпала потреба скидання води в озеро. Тому 2,5 роки тому комбінат провів реконструкцію водогону з частковим демонтажем труб, через що підживлення озера припинилося.

     Міським головою проведено ряд зустрічей з керівництврм ПАТ "Жидачівський ЦПК", фахівцями інших підприємств. В результаті досягнуто порозуміння щодо постачання води в озеро і вже вчора вода пішла в озеро. Ще є певні технічні проблеми, але вони не стануть на заваді існування  нашого міського озера.

     Слід зазначити, що директор ПАТ "Жидачівський ЦПК" Д. Римашевський поставився з розумінням до проблеми підживлення озера "Промінь". Комбінат щоденно подаватиме воду орієнтовно 3-4 години на добу.

    Міський голова поставив завдання: відновити, стабілізувати та поставити на постійну основу живлення озера.

    На нараді також розглядалися питання, пов'язані з пошуком інших джерел живлення озера, зокрема використання дощових вод з вулиць Грушевського М., Франка І. та Бандери С. Певні технічні роботи планується провести протягом липня-серпня. Доручено комунальним службам протягом місяця вивчити питання влаштування свердловини для забезпечення озера водою, розглянути питання використання паводкових вод.

    Володимир Левко дав доручення міському виробничому управлінню комунального господарства провести роботи з благоустрою території прилеглої до озера "Промінь", встановити додаткові лавки для відпочинку містян та гостей; відділу економічного розвитку та інвестицій - напрацювати до кінця серпня програму створення зони відпочинку (гідропарку) на прилеглій до нього території.

     Отже, завдяки спільним зусиллям, можна з певністю сказати, що озеру "Промінь" у Жидачеві бути!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень