A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

КРУГЛИЙ СТІЛ З ПИТАНЬ ВЗАЄМОДІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ З ОРГАНАМИ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ

Дата: 15.06.2022 09:05
Кількість переглядів: 304

Фото без опису

         13 червня у Жидачівській міській раді відбувся круглий стіл з питань взаємодії органів місцевого самоврядування з органами Антимонопольного комітету України.

         Жидачівський міський голова Володимир Левко, розпочинаючи діалог, акцентував на важливості обговорюваних питань, адже повсякденна діяльність органів місцевого самоврядування, процес розробки та ухвалення рішень, прийняття нормативно-правових актів потребує чіткого дотримання норм і вимог антимонопольного законодавства. Очільник громади представив учасникам круглого столу Оксану Герасимчук, начальника відділу досліджень та розслідувань Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, яка детально, посилаючись на законодавство, конкретні приклади порушень тих чи інших норм, привернула увагу учасників круглого столу.

         Під час проведення круглого столу йшлося, зокрема, про те, які основні вимоги антимонопольного законодавства необхідно враховувати в процесі ухвалення рішень органами місцевого самоврядування. Наводились конкретні приклади ухвалення рішень, в яких допускались порушення норм і вимог антимонопольного законодавства. Було наголошено на важливості враховувати зміни у законодавстві. Оксана Герасимчук зазначила, що згідно з частиною 4 статті 20 Закону України "Про Антимонопольний комітет України": "Органи влади, органи місцевого самоврядування зобов'язані погоджувати з Антимонопольним комітетом України, його територіальними відділеннями проєкти нормативно-правових актів, які можуть вплинути на конкуренцію..."

         Відбувся зацікавлений та предметний діалог, в якому взяли участь керівники структурних підрозділів, комунальних установ та підприємств міської ради. Учасники круглого столу мали можливість отримати роз'яснення та відповіді на запитання, які стосувалися дотримання антимонопольного законодавства в період воєнного стану, при ухваленні рішень органами місцевого самоврядування, в організації тендерних прцедур, в процесі прийняття рішень щодо надання платних послуг. Було акцентовано увагу на важливості чіткого дотримання антимонопольного законодавства на всіх етапах ухвалення управлінських рішень. Учасники круглого столу почерпнули для себе багато важливої інформації, яка допоможе  більш фахово та ефективно вирішувати актуальні завдання організації роботи місцевої громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень