A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

До уваги фермерів! Сигналізаційне повідомлення. Капустяна білокрилка.

Дата: 13.06.2022 12:51
Кількість переглядів: 235

Фото без опису

Існуючі погодні умови сприяють активному розвитку і розповсюдженню капустяної білокрилки (Aleyrodesproletella) на рослинах капусти та інших хрестоцвітих культур, особливо у приватному секторі. Білокрилка є одним з найпоширеніших шкідників овочевих, квіткових, плодово-ягідних культур відкритого та закритого ґрунту. З овочевих і квіткових культур шкідник найбільше пошкоджує рослини з пухкими (великоклітинними) тканинами: помідори, огірки, кабачки, капусту, фуксію, пеларгонію, абутилон, паслін, глоксинію і багато інших рослин. Личинки цього шкідника живляться соком рослини, а своїми солодкими виділеннями провокують розмноження сажистих грибів на листі, які є шкідливішими від самої білокрилки. Крім того, ці комахи переносять вірусні хвороби на всіх стадіях свого розвитку. Будь-який інсектицид не може знищити цього шкідника, тому кількість ефективних препаратів невелика.

Для захисту від білокрилки ефективними є біологічні (аверсектин С, бітоксибацилін, авертин-N, вертициллін Ж, ін.) та хімічні препарати (актеллік, моспілан, фуфанон, ін.) у рекомендованих в «Переліку» дозах.

При роботі з засобами захисту рослин необхідно дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни. Обробки інсектицидами проводять в тиху безвітряну погоду в ранкові та вечірні години. Не менше як за дві доби, про час та місце проведення обприскувань обов’язково попереджують голів сільських і селищних рад, населення села та пасічників. На оброблених ділянках обов’язково виставляють попереджувальні знаки.

 

Головне управління Держпроспоживлужби у Львівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень