A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

У ЖИДАЧІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ОРГАНІЗУЮТЬ ВІЙСЬКОВИЙ ВИШКІЛ І ТАБОРУВАННЯ ДЛЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ

Дата: 08.06.2022 11:14
Кількість переглядів: 306

Фото без опису

        10-11 червня  в с. Бережниця Жидачівської міської територіальної громади, в лісовому масиві неподалік с. Бережниця та Журавків, організують військовий вишкіл і таборування для учнівської молоді. Збір о 10 год. біля фігури Божої Матері в с. Бережниця.

         Ініціював проведення цього військово-патріотичного заходу ветеран російсько-української війни, вчитель фізкультури школи с. Бережниця Ярослав Гаразд. Співорганізатором військового вишколу молоді виступає відділ молодіжної політики та спорту Жидачівської міської ради. У програмі військово-патріотичного заходу: тактичні заняття,  медичний вишкіл, піший туризм, ознайомлення з героїчним минулим краю.

        Цікавим є той факт, що саме неподалік від місця проведення військового вишколу і таборування молоді, 27 листопада 1945 року в лісовому масиві неподалік Жидачева, між селами Бережниця та Журавків, відбувся один з визначних переможних боїв УПА із військами НКВС. У цьому бою загинуло майже три сотні московських окупантів, втрати Українських повстанців - один загиблий кулеметник і близько десяти поранених. В жовтні 2017 року в рамках відзначення 75-ї річниці створення УПА на мальовничій околиці м. Жидачева ГО "Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять" було проведено реконструкцію цього переможного бою УПА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень