A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ПАМ'ЯТІ ГЕРОЯ УКРАЇНИ БОРИСА ВОЗНИЦЬКОГО

Дата: 23.05.2022 12:03
Кількість переглядів: 336

          23 травня ми відзначаємо День Героїв. 10 років тому саме в цей день, 23 травня 2012 року, перестало битися серце Героя України Бориса Возницького. Він до останньої хвилини працював, щоб вберегти і примножити скарби непервершеної історико-культурної спадщини українського народу.

         Борис Возницький з особливою прихильністю ставився до Жидачівської землі. Завдяки його невтомній праці у Жидачеві створено Музей мистецтва та історії Жидачівської землі. Двадцять років тому він реалізував на Жидачівщині ідею створення музею-садиби Гетьмана України Івана Виговського в с. Руда. Десятки років Борис Возницький опікувався збереженням історико-культурних надбань нашого краю. Завдяки йому вдалося зберегти і відновити середньовічну П'ятничанську вежу.

          Жидачівське радіомовлення зберегло запис виступу в радіопрограмі Героя України Бориса Возницького. Він розповів про те, що ще зовсім юним став до лав борців за волю України. Його першим командиром і наставником був наш краянин Петро Олійник ("Еней"), який загинув в боротьбі за волю України.

        У 2014 році в м. Жидачеві на вшанування пам'яті борців  за волю України створили Алею Героїв. А започатковано цю важливу справу з ініціативи керівництва Жидачівської міської ради та редакції газети "Новий час". Одним з перших на Алеї посадив калину Герой України Іван Вакарчук.

         9 квітня 2012 року вічнозелений тис на Алеї посадив Герой України Борис Возницький.

          Бережімо пам'ять про наших Героїв!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень