A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

23 ТРАВНЯ - ДЕНЬ ГЕРОЇВ

Дата: 20.05.2022 09:47
Кількість переглядів: 361

Фото без опису

            Традицію відзначення Дня Героїв започаткували борці за волю України у 30-х роках ХХ століття. У далекому 1941 році Другий Великий Збір ОУН ухвалив рішення про відзначення Дня Героїв 23 травня. Саме в цей день загинув лідер українського національно-визвольного руху Євген Коновалець. 22 травня 1861 року відбулася ще одна подія, яка єднає всіх українців. Цього дня духовного лідера української нації Тараса Шевченка перепоховали на рідній землі. У 1891 році лідери українського національно-визвольного руху на Тарасавій могилі посвятили себе Україні, виконанню Кобзаревого Заповіту, здобуттю Незалежності Української Держави. І через сто років важкої боротьби наша країна у серпні 1991 року здобула волю.

            Сьогодні український народ відстоює свою рідну землю у важкій боротьбі із російською агресією. Допомагає нам всім вистояти єдність, згуртованість, мужність і героїзм наших захисників.

            Висловлюю щиру вдячність нашим воїнам, які без  вагань стали на захист рідної землі. Світла пам'ять нашим Героям, які віддали своє життя за Україну, за її свободу! Нехай на  нашу Українську землю, яка освячена кров'ю Героїв, прийде мир і всі разом ми відродимо нашу країну. Бажаю добра і щастя кожній родині, а всім нам - єдності, мужності й віри в нашу Перемогу!

             Слава Україні! Героям Слава!

   Жидачівський міський голова                           Володимир ЛЕВКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень