A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

19 ТРАВНЯ - ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

Дата: 18.05.2022 12:32
Кількість переглядів: 332

Фото без опису

       Щороку, в третій четвер травня, в Україні та в багатьох інших країнах світу відзначають День вишиванки. Ідею акції "Всесвітній день вишиванки" у 2006 році запропонувала Леся Воронюк - студентка Чернівецького національнонго університету імені Юрія Федьковича. Спочатку вишиванку одягли кілька студентів і викладачів університету та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України в багатьох країнах.

        Свято не передбачає обов'язкових заходів, лиш спонукає кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку - одягнути вишиванку. Разом з тим, ця дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції.

       Як показує досвід, наші люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже у стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів, які сьогодні, в цей тривожний час, є особливо важливими для кожного з нас.

       Тож свято бережімо традиції українського народу, які мають глибоке коріння й допоможуть всім нам пройти сьогоднішні випробування, вистояти у важкій боротьбі за рідну землю та здобути Перемогу.

        З Днем вишиванки!

 Жидачівський міський голова                            Володимир ЛЕВКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень