A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

Уряд розширив доступ аграрних підприємств до пільгового кредитування

Дата: 08.04.2022 16:03
Кількість переглядів: 210

Для вчасного старту посівної кампанії та успішного її проведення Уряд активував додаткові механізми кредитування аграріїв. Зокрема, йдеться про розширення програми “5-7-9%”, за якою будь-яке українське підприємство може отримати кредит до 60 млнгрн під 0%.

 

З початку війни позики від державних банків на загальну суму 1,1 млрдгрн отримали 826 бізнесів. З усіх виданих кредитних коштів за програмою “5-7-9%” 42% припадало саме на аграрний сектор. Ними скористалися 12 тис. фермерських господарств. Отримані кошти йдуть на закупівлю добрив, пального, ззр.

 

“В час війни комерційні та державні банки повинні активізувати свою кредитну діяльність, адже ці кошти потрібні тисячам підприємців для налагодження виробництв. Уряд та Нацбанк проводять з банківським сектором відповідну роботу. Зокрема, 10 найбільших банків заявили про виділені ліміти на суму 40 млрд грн. 2,3 млрдгрн держбанки вже видали фермерам”, – додала Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

 

Загалом же, починаючи з 24 лютого, державні банки сумарно наростили кредитні портфелі на 12,5 млрдгрн, що еквівалентно 15% приросту за 2021 рік.

 

Джерело: Міністерство економіки України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень