A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

Роботодавці зможуть отримувати компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

Дата: 29.03.2022 13:18
Кількість переглядів: 220

В Україні розпочалися перші виплати 6500 грн всім найманим працівникам із зони бойових дій, за яких сплачується ЄСВ, та роботодавцям, які взяли на роботу переселенців із постраждалих регіонів. 

 У Постанові Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року №331 зазначається, що компенсація витрат надається роботодавцю за кожну працевлаштовану особу на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом. Загальна тривалість надання компенсації не може перевищувати два місяці з дня працевлаштування. Програма діє у період воєнного стану та впродовж 30 календарних днів після його закінчення.

Зі свого боку роботодавець має перебувати на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Важливою умовою є подання податкової звітності за IV квартал 2021 р. або річної звітності за 2021 рік. Розмір встановленої зарплати працівника не може бути нижчим за розмір мінімальної, встановленої законодавством.

Щомісячна компенсація становить 6500 гривень за кожну працевлаштовану особу.

Як отримати компенсацію і який перелік документів підготувати  https://is.gd/LhHotZ

Роботодавець не раніше ніж через 5 днів після працевлаштування внутрішньо переміщеної особи повинен подати заяву (бланк – за посиланням https://bit.ly/37Nlhtf ) в електронній формі через «Портал Дія» або відвідати центр зайнятості  за місцем знаходження й особисто подати заяву у паперовій формі  чи надіслати її на адресу електронної пошти  відповідного центру зайнятості (e-mail базових центрів зайнятості або філій Львівського ОЦЗ – за посиланням https://bit.ly/37SXcS3 ).

У разі подання заяви через центр зайнятості (філію) також слід додати: копію наказу про працевлаштування особи, документ, що підтверджує працевлаштування на умовах, передбачених вищевказаною Постановою, відомості про працівників, які є застрахованими особами (бланк – за посиланням https://bit.ly/3NgIEeW), копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Державна служба зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень