A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

Відеозустріч партнерів Жидачів - Челядзь

Дата: 18.03.2022 16:31
Кількість переглядів: 291

Фото без опису

Сьогодні відбулася чергова відеозустріч  між партнерами – Жидачівською міською радою та урядом міста Челядзь, що у Польщі. Як ми вже повідомляли, днями Жидачівська міська територіальна громада отримала гуманітарну допомогу від Челядзі. Це і ліки, продукти харчування, засоби особистої гігієни, одяг, тощо.

Міський голова Володимир Левко подякував польським колегам та їхнім партнерам з Франції та Великобританії, які теж долучилися до збору цієї гуманітарної допомоги, за розуміння і підтримку в такий тяжкий для України час. "Ваша допомога свідчить про доброту польського народу і людяність"- сказав В. Левко.

Отримана  допомога розподілена за видами та потребами. Частина її передана на фронт та Львівський військовий госпіталь, медикаменти також передані в КНП "Жидачівська міська лікарня", де лікуються амбулаторно та стаціонарно не тільки жителі нашої громади, але і внутрішньо переміщені особи із зони бойових дій, зокрема  діти. Сьогодні також відправляємо "пакунки допомоги" в сільські населені пункти для мало захищених категорій населення. Щодня до "банку речей", що є у нашому місті (актовий зал ліцею) навідуються  цілі сім'ї, щоб підібрати собі потрібні речі, щедро подаровані нашими друзями.

Бургомістр міста Челядзь Збігнев Шаленєц повідомив, що їхнє місто прийняло вже 180 українців з різних регіонів нашої держави. Ці люди проживають в польських родинах і міська влада опікується ними. Також в Челядзі розгортають ще 300 місць для біженців з України. Пан бургомістр запевнив, що Челядзь і надалі надаватиме допомогу Жидачівській громаді та запропонував взяти на відпочинок під час літніх канікул наших школярів. Наголосив, що він твердо переконаний, що до канікул ми виженемо росіян з України.

Окремо З. Шаленєц подякував українському водію, який перевозив вже надану нам гуманітарну допомогу за його особисту допомогу при її завантаженні та перевезенні, за його людські якості. Доречі, водій тимчасово проживає в Жидачеві, як внутрішньо переміщена особа, і сам зголосився надати послугу з перевезення гуманітарної допомоги безкоштовно.

На завершення зустрічі міський голова В. Левко ще раз подякував місту Челядзь, і в їхній особі  - Уряду Польщі  за опіку і допомогу нашим громадянам, які змушені були покинути свої домівки через війну і виїхати в Польщу. Висловив надію на нашу швидку перемогу та майбутню зустріч.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень