A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

Дата: 09.11.2021 12:20
Кількість переглядів: 389

Фото без опису

9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови.

Це свято  встановлено Указом Президента України 6 листопада 1997 року на підтримку ініціативи громадських організацій  в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — монаха Києво-Печерського монастиря, першого вітчизняного письменника і літописця, послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

Щороку саме в День української писемності та мови стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. Цю акцію започатковано з 2000 року. Відтоді щороку всі охочі можуть взяти участь у написанні радіо-диктанту та не стільки з'ясувати, чи добре знають українську мову, як продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово.

У   Жидачівській міській територіальній громаді   День української писемності та мови відзначають  онлайн-презентацією книг «Історія мови – наша історія», «Голос і звуки рідної мови», краєзнавчим лабіринтом «Дух народного будителя серед нас» до 210-ї річниці від  Дня народження Маркіяна Шашкевича, які організовано Жидачівською міською бібліотекою, тематичними виставковими експозиціями в бібліотеках та Народних домах громади, участю у Всеукраїнському радіо-диктанті національної єдності.

      

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень