A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ВРУЧЕННЯ НАГОРОД ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Дата: 26.08.2021 08:28
Кількість переглядів: 908

Фото без опису

24 серпня під час проведення у міському Будинку культури «Удеч» урочистостей з нагоди відзначення 30-ї річниці відновлення Незалежності України Жидачівський міський голова Володимир Левко вручив нагрудний знак «За воїнську доблесть» учасникам бойових дій на Сході України: Ігорю Гринишину, Івану Дубику, Володимиру Снігурі, МарянуЛашку, Ярославу Гаразду, Назару Татумиру та Василю Бобаку.

 

Захисників Незалежності і територіальної цілісності України нагороджено: «За активну громадську діяльність в галузі патріотичного виховання молоді, плідну роботу у ветеранському русі учасників бойових дій на Сході України та з нагоди 30-ї річниці Незалежності України, враховуючи подання Спілки учасників АТО (ООС) Жидачівщини, керуючись с.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

Міський голова привітав захисників України та всіх учасників урочистостей із 30-ю річницею відновлення Незалежності України, зазначивши що більше сотні представників Жидачівської міської територіальної громади є учасниками бойових дій на Сході України. Тож маємо пам’ятати про наших Героїв, які віддали життя за Незалежність України та шанувати воїнів, які пройшли крізь вогонь війни на Сході України й сьогодні проводять активну громадську діяльність, долучаються до національно-патріотичного виховання молоді.

 

24 серпня відзначення 30-ї річниці відновлення Незалежності України у Жидачівській міській територіальній громаді розпочали із святкових Богослужінь у храмах та вшанування пам’яті полеглих захисників Незалежності і територіальної цілісності України.

 

Жидачіцвський міський голова Володимир Левко, представники Спілки учасників АТО Жидачівщини, владних структур та громадськості побували у с. Іванівцях, в с. Дем’янка-Лісна, в с. Вільхівці та у м. Жидачеві, де вклонилися могилам наших Героїв: Мар’яна Козака, Ярослава Цапа, Олега Півовара, Романа Сем’янківа, Ярослава Михайлишина, Ігоря Байтали та Героя України Тараса Матвіїва. Четверо захисників загинули на Сході України, троє померли, повернувшись вже із фронту до рідного дому. Міський голова взяв участь у покладанні квітів,спілкувався із рідними загиблих захисників України та представниками Спілки учасників АТО Жидачівщини.

 

Відзначення 30-ї річниці відновлення Незалежності України у м. Жидачеві та в інших населених пунктах громадибуло наповнено цікавими та різноманітними заходами. Як ми вже повідомляли, напередодні Дня Незалежності України, 20 серпня, у Жидвчівській міській бібліотеці відбулася зустріч «за круглим столом» «30 років Незалежності України: здобутки та виклики», 22 серпня на стадіоні «Авангард» організовано спартакіаду збірних команд старостинських округів громади, також організовано низку інших спортивних змагань і турнірів.

 

24 серпня у м. Жидачеві, на площі біля МБК «Удеч», Народною кіно-фотостудією «Оберіг», студією «Оріон» та фотомитцями міста представлено фотовиставку «Що є Свобода?», а для дітей організовано цікаву та різноманітну розважальну програму.

 

24 серпня в МБК «Удеч» урочисту концертну програму розпочав своїм виступом Народний естрадний гурт «Галичани». Учасники урочистостей вітали на сцені Народний танцювальний колектив «Молодість», який представив хореографічну композицію «Україна», яка напередодні, 23 серпня, стала яскравим наповнення урочистостей з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень