A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

СЕСІЯ ЖИДАЧІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (21.08.2021)

Дата: 19.08.2021 16:25
Кількість переглядів: 1074

19 серпня відбулася 10-та сесія Жидачівської міської ради VIII-го скликання.

 

На сесійному засіданні розглянуто питання: про затвердження Програми фінансової підтримки вторинної(спеціалізованої) медичної допомоги КНП «Жидачівська міська лікарня» на 2021-2023 роки, про закриття санаторної групи у комунальному закладі дошкільної освіти комбінованого типу «Теремок» Жидачівської міської ради, про затвердження детального плану територій, надання дозволу на розроблення детального плану територій, про внесення змін до детального плану територій, про затвердження рішення  виконавчого комітету Жидачівської міської ради від 16.08.2021 року №190 «Про затвердження комерційної пропозиції міському комунальному підприємству «Жидачівтеплокомуненерго» на вартість металобрухту, отриманого від списання основних засобів та його демонтаж», про затвердження Порядку використання прибутку підприємствами, установами та організаціями, що належать до комунальної власності Жидачівської міської територіальної громади, про припинення діяльності МКП «Жидачівтеплокомуненерго».

 

У зв’язку із змінами у законодавстві, які стосуються старостинських округів та місцевих старост, депутати розглянули та прийняли рішення про утворення 4старостинських округів Жидавчівської міської ради та про внесення змін до рішень міської ради щодо затвердження місцевих старост. На сесійному засіданні також розглянуто питання про затвердження технічної документації із землеустрою, про затвердження проекту землеустрою, про надання дозволу на розробку проекту землеустрою та на розроблення технічної документації із землеустрою.

 

Депутати Жидачівської міської ради розглянули та прийняли рішення про внесення змін до показників бюджету Жидачівської міської територіальної громади на 2021 рік. Як інформувала начальник фінансового відділу Ірина Николин, дохідну частину бюджету запропонованими змінами передбачається збільшити на 2 млн  471,3 тис. грн, а видаткову – на 2 млн 472,1 тис. грн.

 

Зміни, зокрема, стосуються фінансування видатків на два додатковіпроєкти місцевих ініціатив: «Капітальний ремонт харчоблоку КНП «Жидачівська міська лікарня» та «Капітальний ремонт даху КЗ «Жидачівська міська публічна бібліотека». Загальна сума фінансування цих двох мікропроєктів складатиме 822,7 тис. грн, з них 499,7 тис. грн. буде залучено коштів із обласного бюджету та 322,8тис. грн буде виділено із бюджету міської територіальної громади. На капітальний ремонт харчоблоку КНП «Жидачівська міська лікарня» видатки складатимуть 403,7 тис. грн, з них 249,7 тис. грн - кошти обласного бюджету, 153,9 тис. грн буде виділено із бюджету міської територіальної громади. На капітальний ремонт даху КЗ «Жидачівська міська публічна бібліотека» видатки складатимуть 419 тис. грн, з них 250 тис. грн буде залучено коштів із обласного бюджету та 169 тис. грн. буде виділено із бюджету міської територіальної громади.

 

Змінами до показників бюджету Жидачівської міської територіальної громади також передбачено виділення 50 тис. грн. на виготовлення проєктно-кошторисної документації для проведення капітального ремонту фасаду будівлі КЗ «Жидачівська міська публічна бібліотека». На капітальний ремонт колишнього РНД по вул. Міцевича, де заплановано розмістити мистецьку школу, виділено 299 тис. грн..  На погашення заборгованості для придбання медикаментів та продуктів харчування КНП «Жидачівська міська лікарня», за рахунок зменшення капітальних видатків по цій установі, буде виділено 1 млн 100 тис. грн, додатково на ці потреби скеровується тільки 20 тис. грн.

 

Співфінансування із бюджету міської територіальної громади на реалізацію Концепції «Нова українська школа» передбачається на суму 195 тис. грн. Загальна сума субвенції з місцевого бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної середньої освіти «Нова українська школа» за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету складатиме 971,9 тис. грн.На заміну теплової мережі по вул. Шкільна у м. Жидачеві буде виділено 380 тис. грн.

 

При розгляді на сесійному засіданні питання «Різне» основу увагу було зосереджено на обговоренні проблемних питань, які пов’язані із будівництвом міжнародної автомагістралі, що проходить через м. Жидачів та інші населені пункти громади. Порушувались, зокрема, проблеми безпеки дітей на цій автомагістралі, в яких у вересні розпочнеться новий навчальний рік. Мова йшла про вирішення питань організації руху містом великогабаритного транспорту та про ряд інших проблемних питань.

 

Жидачівський міський голова Володимир Левко інформував депутатів про робочі зустрічі із головою Львівської облдержадміністрації, заступником керівника Служби автомобільних доріг у Львівській області, в ході яких обговорювались питання, які пов’язані із будівництвом автомагістралі. Це стосується вирішення багатьох проблемних питань, зокрема, безпеки дітей та велосипедистів, які рухається автодорогою до Жидачева із навколишніх сіл, руху великогабаритного транспорту, освітлення вулиць та ряду інших питань, вирішення яких триває.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень