A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

Заява про визначення обсягу СЕО детального плану території у с. Бережниця за межами населеного пункту

Дата: 19.08.2021 15:18
Кількість переглядів: 371

Заява

про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки

детального плану території розміщення споруди електрозвязку-вежі поблизу с.Бережниця, на території Жидачівської міської територіальної громади

 Стрийського району Львівської області, за межами населеного пункту.

1. Замовник: Стрийська районна державна адміністрація

2. Вид та основні цілі детального плану території, його зв'язок з іншими документами державного планування

Детальний план території – містобудівна документація, що визначає планувальну організацію та розвиток території.

Підставою для розроблення детального плану території розміщення споруди електрозвязку-вежі поблизу с.Бережниця, на території Жидачівської міської територіальної громади Стрийського району Львівської області, за межами населеного пункту (далі ДПТ) є:

- розпорядження Стрийської районної державної адміністрації від 14.06.2021 р. №160 «Про розроблення детального плану території для розміщення споруди електрозв’язку-вежі Vodafone Україна»

Метою проекту змін до ДПТ є:

- визначення всіх планувальних обмежень, впорядкування території розміщення споруди електроз’язку-вежі поблизу с.Бережниця.

ДПТ виконано у відповідності з діючими законодавчими та нормативними документами, серед яких основні:

–  Закони України «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про основи містобудування»,

–  ДБН Б. 1.1-14:2012 "Склад та зміст детального плану території",

  •  ДБН Б.2.2-12:2019 "Планування і забудова територій",

ДБН В.2.3-5:2018 "Вулиці та дороги населених пунктів",

  • ДБН В.2.34:2015 «Автомобільні дороги. Частина І. Проектування. Частина ІІ Будівництво».

ДСП № 173-96 "Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів".

3. Те, якою мірою ДПТ визначає умови для реалізації видів діяльності або об’єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля (у тому числі щодо визначення місцезнаходження, розміру, потужності або розміщення ресурсів)

Детальним планом території розміщення споруди електрозвязку-вежі поблизу с.Бережниця, на території Жидачівської міської територіальної громади Стрийського району Львівської області, за межами населеного пункту передбачається визначення граничних параметрів об’єкта і допустимого функціонального використання території в умовах існуючої ситуації.

Земельна ділянка для об’єкту телекомунікацій знаходиться за межами населеного пункту с.Бережниця по ліву сторону дороги Львів – Калуш.

Проєктом  передбачено  встановлення антенної щогли без встановлення будь-якого радіо випромінюючого обладнання.

              ДПТ не передбачається розміщення першої та другої категорій видів планованої діяльності та об’єктів, стосовно яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля, відповідно до ст. 3  ЗУ "Про оцінку впливу на довкілля".

  1. Ймовірні наслідки для довкілля (у тому числі для здоров'я населення) та для територій з природоохоронним статусом

а) для довкілля, у тому числі для здоров’я населення

Збільшення негативного впливу на здоров'я населення внаслідок реалізації рішень проекту до ДПТ не очікується, оскільки викиди, скиди, утворення та поводження з небезпечними речовинами, а також збільшення рівня шуму, вібрації, іонізуючого випромінювання не передбачаються.

Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря будуть виключно в процесі будівництва від автотранспорту та будівельної техніки, що цілком відповідає звичайним процесам будівництва та ремонтам доріг і мостів в Україні.

б) для територій з природоохоронним статусом:

В межах проекту ДПТ та на прилеглих територіях об’єкти ПЗФ відсутні.

5. Виправдані альтернативи, які необхідно розглянути, у тому числі якщо ДПТ не буде затверджено, згідно генерального плану села Бережниця.

6. Дослідження, які необхідно провести, методи і критерії, що використову-ватимуться під час стратегічної екологічної оцінки

Під кожний об’єкт будівництва або реконструкції необхідно попередньо виконувати індивідуальні інженерно-геологічні вишукування.

Основним критерієм під час стратегічної екологічної оцінки проєкту містобудівної документації є її відповідність будівельним і санітарним нормам, законодавству у сфері містобудівної діяльності, охорони історичної спадщини, навколишнього середовища тощо. Для розробки звіту про стратегічну екологічну оцінку передбачається використовувати статистичну інформацію, дані моніторингу стану довкілля, оцінку впливу на довкілля планової діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля, пропозиції щодо зміни існуючого функціонального використання території.

7. Заходи, які передбачаються розглянути для запобігання, зменшення та пом'якшення негативних наслідків виконання ДПТ: з метою поліпшення навколишнього природного середовища встановлюються санітарно-захисні зони від  об’єкта,  охоронні зони від інженерних мереж та червоні лінії вулиць.

Негативні наслідки виконання проекту можуть мати тимчасовий характер (етап будівництва) - шум, вібрація, пил та утворення будівельного сміття під час будівництва споруди електрозвязку-вежіпрокладання інженерних мереж та проїздів. Тому необхідно передбачити заходи для організації будівельного процесу.

8. Пропозиції  щодо  структури  та  змісту  звіту  про стратегічну екологічну оцінку: відповідно до вимог Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».

9. Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, та строки їх подання:

81700, Львівська обл., м. Жидачів, вул. Шашкевича, 2, Жидачівська міська рада, відповідальна особа Людкевич Леся Володимирівна, тел.(03239)31-151, e-mail: meriya.zhydachiv@i.ua.

Здійснення стратегічної екологічної оцінки забезпечує Жидачівська міська рада

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки та проєкт документа державного планування оприлюднюються шляхом розміщення на офіційному веб-сайті замовника з метою одержання та врахування зауважень і пропозицій громадськості. 

Строк громадського обговорення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки встановлюється замовником і не може становити менш як 15 днів з дня її оприлюднення.

Органи з питань охорони навколишнього природнього середовища та з питань охорони здоров’я щодо проекту документа державного значення місцевого рівня надають у письмовій формі свої зауваження і пропозиції до заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки у строк, що не перевищує 15 днів  з дня отримання такої заяви. За відсутності письмових зауважень і пропозицій протягом зазначеного строку замовник самостійно визначає обсяг досліджень та рівень деталізації інформації, що має бути включена до звіту про стратегічну екологічну оцінку.

  Просимо надати зауваження та пропозиції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень