A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ МЕШКАНЦІВ ГРОМАДИ ТА ПРЕДСТАВНИКІВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ

Дата: 05.08.2021 11:18
Кількість переглядів: 1262

Фото без опису

Інформуємо мешканців населених пунктів громади та представників сільськогосподарських підприємств, що чинним природоохоронним законодавством заборонено випалювання  стерні, пожнивних залишків на полях, а також сухої рослинності на узбіччях доріг. За такі порушення передбачається адміністративна відповідальність

 

Згідно з чинним законодавством, ст. 20 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», ст. 27 ЗУ «Про рослинний світ», забороняється випалювання сухої рослинності або її залишків.

 

Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання сухої природної рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із водно-болотною та іншою природною рослинністю, а також опалого листя у парках, інших природних екосистемах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 70 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян»
Поряд з цим, нагадуємо про небезпеку для здоров’я людей, яку завдає вдихання диму від спалюваного листя та рослинності, і особливо – відходів

 

Спалювання рослинності не тільки завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей, а й може перерости у неконтрольоване горіння, загрожувати знищенню будівель та споруд житлового сектору, об’єктів господарювання, лісових насаджень.


Звертаємося до мешканців населених пунктів громади, представників сільськогосподарських підприємств з проханнямдотримуватись правил пожежної безпеки, не спалювати суху траву та залишки рослинності, адже такі дії завдають  чимало шкоди людям та довкіллю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень