A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

У ЖИДАЧЕВІ ВІДКРИЛИ ВИСТАВКУ «ВІЙНА ПОРУЧ»

Дата: 30.07.2021 12:39
Кількість переглядів: 399

Фото без опису

Жидачівський міський голова Володимир Левко взяв участь у відкритті виставки «Війна поруч», яку 30 липня презентували  на майданчику біля КЗ «Жидачівська міська публічна бібліотека», а вже 1 серпня її розгорнуть на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку, 2 серпня – біля Алеї Героїв.

Виставку відкрили спільним виконанням Гімну України.

Володимир Левко подякував ветерану російсько-української війни Назару Татумиру, якому належить ідея організації такої виставки у місті, громадській активістці Лесі Баранкевич, яка також долучилася до цієї доброї справи. Міський голова закликав всіх памятати слова «Війна поруч», адже вона дійсно поруч – на східних рубежах нашої країни. Маємо памятати про захисників України, адже вони бережуть наше мирне життя. Наш обовязок тут на мирній території працювати ще краще для миру і процвітання України.

Представник районної спілки учасників АТО Назар Татумир у своєму виступі на відкритті виставки зауважив, що війна – це страшно, це обстріли, це руйнування, це втрати, біль й страждання. Він розповів, що наш краянин Михайло Микитин є побратимом ініціатора проекту Андрія Ляшенка, з яким разом пройшли важкими дорогами війни.

Директор КЗ «Жидачівська міська публічна бібліотека» Люба Янклевич запросила всіх також оглянути виставку книг про війну на Сході України, яку організували працівники бібліотеки.

Кілька слів про проект «Війна поруч». Ідея та організація всіх робіт – Ляшенко Андрій Миколайович, голова правління ВГО «Легіон правди» (м. Бердянськ). Метою проекту є розвиток усвідомлення мешканцями ситуації у країні, на сході якої вже сьомий рік триває російсько-українська війна. Привернення уваги до проблем військових та людей з постраждалих територій. Це і формування почуття вдячності до тих, завдяки кому є мирне життя тут, на наших теренах, та Незалежність України.

Виставка представлена фігурами, викуваним з металу. Експонати перебуватимуть у різних локаціях нашого міста.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень