A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

УДЕЧ-ФЕСТ РОЗПОЧНЕТЬСЯ ІЗ ХВИЛИНИ МОВЧАННЯ ТА ЗГАДКИ ПРО ГЕРОЯ УКРАЇНИ ТАРАСА МАТВІЇВА

Дата: 15.07.2021 14:48
Кількість переглядів: 491

Фото без опису

Рік тому, 15 липня 2020 року, Жидачів й вся Україна прощалася із Героєм України Тарасом Матвіївим. Він загинув молодим у бою за рідну землю, але встиг зробити дуже багато, втілив багато своїх ідей.

Тарас Матвіїв став одним із організаторів у м. Жидачеві Удеч-Фесту, який у цьому році проведуть 17 липня, о 17 год., на території біля озера «Нетеча» («Гребний Канал») та вулиці Чайковського.

Фестиваль «Удеч-Фест Івана Купала» розпочнеться із хвилини мовчання та згадки про Героя України Тараса Матвіїва.

За інформацією відділу молодіжної політики  та спорту Жидачівської міської ради, загальна програма Удеч-Фесту буде наповнена музичною, ярмарковою, традиційною, активною, купальською та зоряною частинами.

Організатори подбали, щоб відкриття та проведення фестивалю було цікавим й налаштувало всіх на позитив, до сприйняття та усвідомлення причетності до того неоціненного багатства звичаїв і традицій українського народу. Виступатимуть колективи міста і громади,у програмі танцювальні та вокальні номери МБК «Удеч», виступи колективів міського Центру творчості для дітей та молоді, Жидачівського професійного ліцею.

Вже о 18.55 розпочнеться майстер-клас плетіння вінків та конкурс «Найкращий віночок».

У фестивалі братимуть участь: гурт «Три кроки в ніч» (Львів), Олег Грицевич (Давидів), гурт «Charm» (Львів), гурт «Кулі+OKSI&M (Cтрий), гуртOlegTysha+CHEREMSHYNA (Жидачів), гурт «Другий поверх» (Жидачів), гурт «UAFORMAT» (Жидачів), гурт «THEBULLDOZZER» (Львів).

Козацькі забави, показові виступи команди Бруторс – Workout(Жидачів), виступ Бойового гопака, розпал великої ватри та народні забави, казка тіней «Цвіт папороті»,масові пускання вінків, перегляд музичних кліпів, книжкова толока, традиційний ярмарок, секрети давньої вишивки від «Союзу українок», етноярмарок,лялька-мотанка, традиційна кухня регіону, смаколики від спільноти «Щасливі разом», козацький куліш, різноманітні виставкита майстер-класи, автографи та фотосесія з виконавцями – все це «Удеч-Фест Івана Купала» у Жидачеві.

Символічним є те, що ще наприкінці 80-х років ХХ століття неподалік Жидачева та с. Заліски, на березі річки Стрийпід час проведення багатолюдного заходу у ніч на Івана Купала вперше замайорів Український Синьо-Жовтий  Прапор. Ініціаторами проведення купальського дійства тоді були: Львівське товариство Лева та лідери низки інших громадсько-політичних організацій, які вже тоді розпочали боротьбу за відродження Незалежності України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень