A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

У ЖИДАЧЕВІ, ЛЬВОВІ ТА НА ЛУГАНЩИНІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЯ УКРАЇНИ ТАРАСА МАТВІЇВА

Дата: 12.07.2021 15:34
Кількість переглядів: 383

Фото без опису

10-11 липня Жидачівська громада вшанувала память Героя України Тараса Матвіїва. Шану Герою віддали також наші співвітчизники, які в ці дні приїхали до Жидачева, адже рік тому мільйони людей в Україні та за її межами були зворушені героїчним подвигом захисника України. Заходи із вшанування пам’яті нашого Героя відбулися в Національній академії сухопутних військ у Львові, на Луганщині, в с. Троїцьке. У ці дні у радіопрограмах Жидачів-FM подається підбірка інформаційних матеріалів: запис виступу на радіо Тараса Матвіїва, поетичні рядки матері Героя України Валентини Матвіїв, «Легенда про «Сармата» - розповідь радника міського голови Ярослава Гаврильчука про життя і подвиг Героя України Тараса Матвіїва. На прохання рідних захисника України зворушливі слова цієї легенди 10 липня лунали й біля могили Героя.

10 липня в церкві Святого Воскресіння Господнього, на вшанування памяті захисника України, відбулася заупокійна Служба Божа. Парох храму о. мітрат Василь Юрів говорив щирі й проникливі слова про Українських воїнів,  про Героя України Тараса Матвіїва, який будучи ще зовсім юним стояв на варті біля Господнього Гробу в храмі у Велику П’ятницю. Сам Господь вів Тараса дорогою до праведного життя й до подвигу захисника України.

Після завершення Богослужіння на проспекті Героя України Тараса Матвіїва, біля меморіальної таблиці захиснику України, її встановлено на фасаді школи №1 у м. Жидачеві, якій нещодавно рішенням сесії Жидачівської міської рали присвоєно ім’я Героя України Тарса Матвіїва, відбулося віче-реквієм на вшанування нашого Героя. Присутні вслухалися в хвилюючі слова про сина матері Героя - Валентини Матвіїв, звучали поетичні рядки, пісні. Віче завершили спільним виконанням Гімну України.

Рідні та близькі Героя, представники духовенства, бойові побратими Героя, його друзі журналісти, Жидачівський міський голова Володимир Левко, представники Жидачівської міської територіальної громади, гості нашого міста  вклонилися могилі Героя України Тараса Матвіїва, поклали квіти, запалили лампадки. Пам’ять Героя України Тараса Матвіїва вшанували спільною Молитвою.

10 липня  у МБК «Удеч» відбулася презентація документального фільму «Воїн» - розповідь про життєвий шлях Героя України Тараса Матвіїва. Фільм презентував його автор – Олег Василевський.

11 липня, о 10 год., у приміщення Жидачівської школи №2 організували ХХV ювілейний міжобласний шаховий турнір на приз «Часопису «Новий час» пам’яті Героя України Тараса Матвіїва. У церемонії відкриття шахового турніру взяли участь: рідні та близькі Героя, Жидачівський міський голова Володимир Левко, головний редактор «Часопису «Новий час» Андрій Данилець.

Шаховий турнір зібрав досвідчених і юних шахістів Львівщини, Тернопільщини, Івано-Франківщини та інших регіонів України. Серед учасників турніру були й ті, які вже мають вагомі здобутки на загальноукраїнському рівні.

11 липня у м. Жидачеві із хвилини мовчання розпочали футбольний матч між ФК «Авангард» Жидачів та ФК «Ходорів». На стадіоні було встановлено банер на вшанування памяті Героя, виготовлено іменні футболки на вшанування памяті Героя України Тараса Матвіїва (№89) та комбата Андрія Гергерта (№79). 

Памятаймо завжди про наших Героїв!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень