A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

Інформація щодо лісорубних робіт, які проводить ДП «Стрийське ліcове господарство» у лісовому масиві між селами Бережниця та Рогізно

Дата: 08.07.2021 15:00
Кількість переглядів: 358

Фото без опису

Вже протягом двох тижнів ДП «Стрийське лісове господарство» проводяться лісорубні роботи у лісовому масиві між селами Бережниця та Рогізно. До місцевого старости та керівництва Жидачівської міської ради надходять усні звернення, в яких місцеві мешканці висловлюються про ймовірні порушення під час проведення лісорубних робіт у лісовому масиві між селами Бережниця та Рогізно.

Беручи до уваги вище вказані усні звернення, місцевим старостою було промоніторено ситуацію на місці проведення вирубки.  Відбулося спілкування із працівниками ДП «Стрийське лісове господарство», які дали роз’яснення щодо проведення лісорубних робіт.

За інформацією працівників  ДП «Стрийське лісове господарство», в ході проведення лісорубних робіт здійснюється вибіркова вирубка близько 20% деревини. Сюди входить деревина осики, береста, вільхи, верби а також дуба. Видаляють дуб, який має пошкодження  або вади. Вирубка проводиться з метою створення умов для проростання молодого дуба. Залишають здорові дуби, жолуді яких будуть мати змогу проростати на звільнених територіях й згодом утвориться нижній ярус молодого дуба. Також в процесі рубок видаляється кущовий заріст, який перешкоджає проростанню молодих паростків дуба.

Більш детально з діяльністю ДП «Стрийське лісове господарство» можна ознайомитися на їхньому офіційному сайті:http://stryi-lisgosp.com.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень