A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

Про здійснення заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці

Дата: 06.07.2021 10:00
Кількість переглядів: 420

   

    На виконання доручення Прем’єр-міністра України Д. Шмигаля від 18.02.2020 р. №4708-01/74872-01, пункту 6.1  протоколу засідання Кабінету Міністрів Україгни від 21.04.2021 р., відділ економічного розвитку та інвестицій Жидачівської міської ради інформує  роботодавців та працівників про те, що з 1 липня 2021 року, в рамках реалізації  Національного плану спільних дій щодо зниження  рівня незадекларованої праці та переходу від неформальних до задекларованих трудових відносин, структурами Держпраці у взаємодії із Державною податковою службою розпочато інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників.

    Під час другого етапу роботи інспекції у полі зору працівників Держпраці та ДПС будуть роботодавці, які не відреагували на тривалу інформаційну кампанію та продовжують ухилятись від  декларування найманих працівників.

    Об’єднання зусиль Держпраці та ДПС дає можливість оперативно виявити та забезпечити інспектування роботодавців, що мають найвищий ризик використання незадекларованої праці.

    Інформуємо, що відповідно до чинного законодавства, інспектор праці може прийти до будь-якого роботодавця в будь-який день та час з метою перевірити оформлення трудових відносин. Для виявлення незадекларованих працівників інспектор може  безперешкодно проходити до виробничих, службових та адміністративних приміщень роботодавців, знайомитися з документами, ведення яких передбачено законодавством про працю, спілкуватися з працівниками та представниками роботодавця, ставити їм питання та отримувати  пояснення.

    При виявленні незадекларованих працівників невідкладно будуть вживатися заходи щодо притягнення до відповідальності за порушення у сфері законодавства про працю та податкового законодавства.

  Тож звертаємо увагу  роботодавців на недопущення  використання незадекларованої праці, адже фінансові ризики і наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин з працівником відповідно до законодавства. Назадекларована праця наносить школу суспільству, державі та працівнику.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень