Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

І-й фестиваль духовної пісні «Радість в серці засіяє, Богу пісня хай лунає»

Дата: 05.07.2021 16:26
Кількість переглядів: 589

Фото без опису

    4 липня у Жидачівській громаді, в приміщенні Народного дому с. Вільхівці, відбувся І фестиваль духовної пісні  «Радість в серці засіяє, Богу пісня хай лунає». Фетиваль присвячений 150-річчю проголошення Рокусвятого Йосифа Обручника покровителем вселенської Церкви.

    У заході взяв участь Жидачівський міський голова Володимир Левко.

  Як повідомила начальник відділу культури та охорони культурної спадщини Жидачівської міської ради Оксана Зубрицька, закладами культури громади збережено добру традицію проведення цього фестивалю, який було започатковано кілька років тому в Жидачівському районі. Він набув популярності й проводився щорічно в Народних домах населених пунктів Жидачівщини.

   У цьому році фестиваль духовної пісні вперше проводився в створеній нещодавно Жидачівській міській територіальній громаді.

   У  І фестивалі духовної пісні «Радість в серці засіяє, Богу пісня хай лунає» взяли участь 18 колективів та солістів Народних домів населених пунктів Жидачівської міської територіальної громади.

   Мешканці с. Вільхівці  та гості села мали чудову нагоду насолодитися мистецькою атмосферою фестивалю духовної пісні, який розпочали Всечесні Отці Василь та Михайло із спільної Молитви.

   Своїми виступами продовжили фестиваль колективи Народних домів Жидачівської громади: с, Вільхівці, с. Заболотівці, с. Тейсарів, с. Пчани, с. Заріччя,  с. Млиниська, с. Волиця-Гніздичівська, с. Бережниця, с. Межиріччя , с. Іванівці, с. Туради,  с. Журавків,  с. Рогізно.

   Завдяки меценатській підтримці керівництва Жидачівської філії Ощадбанку (директор І.Б. Коник) учасникам фестивалю вручили подарунки.

   Жидачівський міський голова Володимир Левко після завершення фестивалю подякував його організаторам та учасникам за збереження і примноження мистецьких і духовних скарбів українського народу.

   Відділ культури та охорони культурної спадщини Жидачівської міської ради висловлює щирі слова подяки всім колективам та їхнім керівникам за участь у фестивалі, а меценатам - за підтримку розвитку культури Жидачівської громади. Слова особливої подяки також представникам духовенства та керівництву Народного дому с. Вільхівці за сприяння в належній організації фестивалю духовної пісні.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень