A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

Заява про визначення обсягу СЕО детального плану території у м.Жидачеві на вул. Вокзальна, 3

Дата: 24.02.2022 14:48
Кількість переглядів: 356

Заява

про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки

детального плану території  для обслуговування та реконструкції нежитлової будівлі на вул. Вокзальна, 3 в м. Жидачеві, Стрийського району Львівської області

  1. Замовник: виконавчий комітет Жидачівської міської ради

2. Вид та основні цілі детального плану території, його зв'язок з іншими документами державного планування

Детальний план території – містобудівна документація, що визначає планувальну організацію та розвиток території.

Підставою для розроблення детального плану території для обслуговування та реконструкції нежитлової будівлі на вул. Вокзальна, 3 в м. Жидачеві, Стрийського району Львівської області (далі ДПТ) є:

- рішення Жидачівської міської ради від 14.12.2021р. № 1164"Про надання дозволу на розроблення детального плану територiї у м.Жидачеві на вул.Вокзальна,3"

Метою проекту  ДПТ є:

- визначення всіх планувальних обмежень використання території згідно з державними будівельними та санітарно-гігієнічними нормами;

- визначення містобудівних умов та обмежень.

При розробці ДПТ враховано положення генерального плану м. Жидачева, який розроблений ДП ДІПМ "Містопроект" (м. Львів), затверджений у 1994 році;

ДПТ виконано у відповідності з діючими законодавчими та нормативними документами, серед яких основні: Закон України "Про регулювання містобудівної діяльності", Земельний кодекс України, ДБН Б. 1.1-14:2012 "Склад та зміст детального плану території", ДБН Б.2.2-12:2019 "Планування і забудова територій", ДБН В.2.3-5:2018 "Вулиці та дороги населених пунктів", ДСП № 173-96 "Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів" ,  Закон України "Про стратегічну екологічну оцінку".

3. Те, якою мірою ДПТ визначає умови для реалізації видів діяльності або об’єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля (у тому числі щодо визначення місцезнаходження, розміру, потужності або розміщення ресурсів)

Ділянка, яка розглядається даним детальним планом території, розташована в східній частині м.Жидачева на вул.Вокзальна,3. Проєктом охоплено територію площею 1,3240 га. Згідно генерального плану  територія опрацювання передбачена під розміщення складів, баз, транспортних та будівельних організацій. На земельній ділянці площею 0,8875 га розташована нежитлова будівля складу. Відповідно до витягу з Державного реєстру правочинів (№11598778 від 20.07.2012р.) відчужено частину приміщень будівлі (5/100 ідеальних часток, згідно технічного паспорту, це приміщення №14,16,16,17,18). Для обслуговування та реконструкції частини складу пропонується відвести земельну ділянку площею 0,2559 га під розміщення адмінпобутових приміщень, а також під будівництво гуртівні з реалізації непродовольчих товарів.

  1. Ймовірні наслідки для довкілля (у тому числі для здоров'я населення) та для територій з природоохоронним статусом

а) для довкілля, у тому числі для здоров’я населення

Негативного впливу під час планової діяльності на довкілля та здоров'я населення внаслідок реалізації рішень проекту ДПТ не очікується, оскільки викиди, скиди, утворення та поводження з небезпечними речовинами, а також збільшення рівня шуму, вібрації, іонізуючого випромінювання не передбачаються.

Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря будуть виключно в процесі будівництва (реконструкції) від автотранспорту та будівельної техніки, що цілком відповідає звичайним процесам будівництва.

Негативний вплив на кліматичні фактори, у тому числі зміна клімату та викиди парникових газів, є незначний, звичайний для міста. Внаслідок реалізації рішень проекту ДПТ додаткові викиди парникових газів очікуються виключно від автотранспорту та у звичайних для проведення будівельних робіт концентраціях.

б) для територій з природоохоронним статусом:

В межах проекту ДПТ та на прилеглих територіях об’єкти ПЗФ відсутні.

5. Виправдані альтернативи, які необхідно розглянути, у тому числі якщо ДПТ не буде затверджено

Проєктом ДПТ передбачається реконструкція частини складу під розміщення адмінпобутових приміщень, а також будівництво гуртівні з реалізації непродовольчих товарів.

В разі не затвердження ДПТ і відповідно заперечення нового будівництва виключається ефективне використання територій міста, відновлення об’єктів для здійснення підприємницької діяльності та створення умов для потенційних інвесторів.

        6. Дослідження, які необхідно провести, методи і критерії, що використову-ватимуться під час стратегічної екологічної оцінки: не потребує додаткових досліджень.

Основним критерієм під час стратегічної екологічної оцінки проекту містобудівної документації є її відповідність будівельним і санітарним нормам, законодавству у сфері містобудівної діяльності, охорони історичної спадщини, навколишнього середовища тощо. Для розробки звіту про стратегічну екологічну оцінку передбачається використовувати статистичну інформацію, дані моніторингу стану довкілля, оцінку впливу на довкілля планової діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля, пропозиції щодо зміни існуючого функціонального використання території.

7. Заходи, які передбачаються розглянути для запобігання, зменшення та пом'якшення негативних наслідків виконання ДПТ

З метою поліпшення навколишнього природного середовища встановлюються санітарно-захисні зони від виробничих об’єктів, охоронні зони від інженерних мереж та червоні лінії вулиць.

Негативні наслідки виконання проекту можуть мати тимчасовий характер (етап будівництва, реконструкції) - шум, вібрація, пил та утворення будівельного сміття під час будівництва (реконструкції), прокладання інженерних мереж та проїздів. Тому необхідно передбачити заходи для організації будівельного процесу.

8. Пропозиції  щодо  структури  та  змісту  звіту  про стратегічну екологічну оцінку: відповідно до вимог Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».

9. Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, та строки їх подання:

81700, Львівська обл., м. Жидачів, вул. Шашкевича, 2, Жидачівська міська рада, відповідальна особа Людкевич Леся Володимирівна, тел.(03239)31-151, e-mail: meriya.zhydachiv@i.ua.

Здійснення стратегічної екологічної оцінки забезпечує Жидачівська міська рада

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки та проект документа державного планування оприлюднюються шляхом розміщення на офіційному веб-сайті замовника з метою одержання та врахування зауважень і пропозицій громадськості. 

Строк громадського обговорення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки встановлюється замовником і не може становити менш як 15 днів з дня її оприлюднення.

Органи з питань охорони навколишнього природнього середовища та з питань охорони здоров’я щодо проекту документа державного значення місцевого рівня надають у письмовій формі свої зауваження і пропозиції до заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки у строк, що не перевищує 15 днів  з дня отримання такої заяви. За відсутності письмових зауважень і пропозицій протягом зазначеного строку замовник самостійно визначає обсяг досліджень та рівень деталізації інформації, що має бути включена до звіту про стратегічну екологічну оцінку.

  Просимо надати зауваження та пропозиції.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень