A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

УДЕЧ-ФЕСТ СТАЄ ВІЗИТІВКОЮ ЖИДАЧЕВА

Дата: 19.07.2021 16:22
Кількість переглядів: 470

Фото без опису

19 липня Жидачівський міський голова Володимир Левко під час проведення наради із керівниками структурних підрозділів акцентував увагу на основних підсумках проведення у м. Жидачеві етнофестивалю «Удеч-Фест Івана Купала», який відбувся напередодні, 17 липня, у м. Жидачеві.

Перший заступник міського голови Ігор Процан та начальник відділу молодіжної політики та спорту Андрій Ружак інформували про основні підсумки організації та проведення фестивалю, який вже стає доброю візитівкою міста й всієї Жидачівської міської територіальної громади. Удеч-Фест набирає популярності, його вже називають серед десяти кращих фестивалів Західної України.

Володимир Левко, підсумовуючи хід організації та проведення Удеч-Фесту, зауважив, що його проведення вже стає доброю традицією й цю важливу справу буде продовжено. Міський голова подякував організаторам фестивалю, зокрема, відділу молодіжної політики та спорту за добре проведену роботу з організації Удеч-Фесту, який зібрав багатьох людей із Львівщини та інших регіонів України, належним чином представив культурно-мистецький потенціал Жидачівської громади, історію краю, його таланти.

Жидачівський міський голова Володимир Левко  подякував спонсорам, які  долучилися до організації та проведення фестивалю. Правоохоронці також належним чином виконали своє завдання із забезпечення громадського порядку під час проведення Удеч-Фесту. Враховуючи масовість заходу, до охорони громадського порядку начальником відділення №1 Стрийського районного управління поліції ГУНП у Львівській області Андрієм Диким було додатково залучено представників Національної гвардії України.

Відзначено й роботу працівників міського виробничого управління комунального господарства, які добре попрацювали, щоб підготувати територію біля озера «Нетеча» для проведення фестивалю. Як зауважив міський голова, благоустрій цього місця  масового відпочинку мешканців Жидачева та його гостей буде продовжено.

Фестиваль «Удеч-Фест Івана Купала» розпочався із хвилини мовчання та згадки про Героя України Тараса Матвіїва, який був одним із організаторів фестивалю.

Відкриття та проведення фестивалю було цікавим, нагадало про багату історію нашого краю, налаштувало всіх на позитив, до сприйняття та усвідомлення причетності до того неоціненного багатства звичаїв і традицій українського народу. Виступи мистецьких колективів міста і громади, танцювальні та вокальні номери МБК «Удеч» та виступи колективів міського Центру творчості для дітей та молоді, Жидачівського професійного ліцею засвідчили про багатий творчий потенціал Жидачівської громади. Учасники фестивалю радо вітали на сцені наших юних талантів та гостей фестивалю.

Художньо-мистецька програма фестивалю була наповнена національно-патріотичною тематикою, лунали пісні рідну землю, про Українських воїнів.

Виступ Бойового гопака, розпал великої ватри та народні забави, хореографічні композиції,масові пускання вінків, перегляд музичних кліпів, книжкова толока, традиційний ярмарок, секрети давньої вишивки від «Союзу українок», етноярмарок, лялька-мотанка, традиційна кухня регіону, козацький куліш, різноманітні виставкита майстер-класи – все це стало яскравим й незабутнім дійством «Удеч-Фест Івана Купала» у Жидачеві.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень